+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Як дозріти авокадо?

Як дозріти авокадо?

09.10.2020

Як дозріти авокадо?

Навіть найтвердіший авокадо можна перетворити в стиглий!


Дуже часто буває так, що в супермаркеті просто немає стиглих авокадо. Вони всі недостиглі і тому тверді. Сьогодні поговоримо про те, як зберігати авокадо, щоб він швидше дозрів і став ніжним і м'яким. Існує кілька дуже простих лайфхаків. 

Спосіб дозрівання авокадо №1

Будь-які стиглі фруктові плоди виділяють етилен, який допоможе авокадо дозріти швидше. Тому візьміть стиглий банан, яблуко або навіть томат і щільно загорніть плід разом з недостиглим авокадо в папір. Потім обмотайте харчовою плівкою, щоб всередину не проникало повітря. Якщо у вас є спеціальний зіп-пакет, то можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет в тепле місце, не в холодильник. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але зате після цього ви отримаєте м'який і стиглий плід.

Спосіб дозрівання авокадо №2

Якщо ви не можете або не хочете так довго чекати, то другий спосіб для вас. Розріжте недозрілий авокадо навпіл, видаліть кісточку і за допомогою ложки дістаньте середину в мисочку. Потім обмотайте миску харчовою плівкою і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. Правда, такий спосіб має невеликий недолік - авокадо за цей час хоч і стає м'яким, але трохи втрачає свій колір і набуває специфічний аромат і післясмак.

Скористайтеся обома способами і виберіть для себе той, який вам більше до душі. Ну і маленька порада: якщо ви хочете зберегти гарний колір авокадо в страві - збризніть його соком лимона.

Також рекомендуємо вам дізнатися більше про корисні властивості авокадо та способи його приготування з наших статей:

Акційні товари
Каталог