+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
5 найкорисніших рецептів з авокадо
07.02.2020
Нутриціологи радять включати в раціон одне авокадо в день. Адже не просто цей плід занесений в книгу рекордів Гіннеса як найбільш поживний продукт у світі.
- Авокадо містить багато білка, тому може повністю замінити м'ясні страви.
- Воно на третину складається з корисних ненасичених жирів, які легко засвоюються організмом.
- 50 грамів авокадо містять добову дозу каротиноїдів, які сприяють збереженню молодості та покращують стан шкіри.
- Мононасичені жири разом з вітаміном B і залізом в складі авокадо заспокоюють нерви й покращують кровопостачання мозку.
- У авокадо міститься ударна доза вітаміну С (10 мг на 100 грамів продукту), а значить, застуди вам не загрожують.
Салат із зеленого кейла з авокадо та горіхово-медовим соусом
Інгредієнти на 1 порцію
Для соусу:
- Соус Міцукан для рису - 20 г
- Кунжутне масло - 10 г
- Соєвий соус - 10 г
- Мед - 3 г
- Діжонска гірчиця - 4 г
- Арахіс смажений п/ф - 5 г
- Гарбузове насіння - 5 г
- Оливкова олія - 20 г
- Сік лимона - 10 г
- Соус тонкацу - 60 г
Для салату:
- Капуста кейл - 25 г
- Рукола - 10 г
- Авокадо - 50 г
- Корн салат - 8 г
- Спаржа зелена - 15 г
- Цукіні - 25 г
- Едамаме - 10 г
- Шпинат свіжий - 10 г
- Горіхи мікс - 10 г
- Соус - 15 г
- Сіль і перець - за смаком
Приготування:
- Для соусу всі інгредієнти змішайте і збийте блендером до однорідної маси, в якій мають залишитися дрібні частинки горіхів, проціджувати соус не треба. Зберігайте соус в холодильнику, а перед використанням струсіть його.
- У чаші для змішування з'єднайте листя салатів рукола, корн, кейл і свіжий шпинат (кейл припустіть в окропі 1-2 хв і охолодіть у воді з льодом, просушіть і зберігайте в холодильнику).
- Додайте боби едамаме, обсмажте на грилі цукіні (товщина кружечка 3 мм, потім розріжте їх навпіл).
- Спаржу обсмажте на грилі (розріжте навскіс під кутом), змішайте з соусом, сіллю, перцем.
- Все добре й акуратно перемішайте, викладіть в глибоку тарілку салат, поруч покладіть заздалегідь обсмажене на грилі авокадо, як на фото, і посипте салат рубленими горіхами (гарбузове насіння, горіх пекан, смажений фундук порубати на середні сегменти).
Рецепт домбурі-хоккайдо
Інгредієнти:
- Японський рис - 200 г
- Лосось свіжий - 80 г
- Яйце - 1 шт.
- Водорості сушені айонорі - 2 г
- Ікра червона - 3 г
- Соус унагі - 10 г
- Кунжут - 5 г
- Цибуля зелена - 2 г
- Авокадо - 40 г
Приготування:
- Лосось промокніть паперовим рушником від зайвої вологи.
- Злегка обпаліть з усіх боків на відкритому вогні пальником (в якості альтернативи можна швидко підсмажити з усіх боків на сковороді).
- Рибу обваляйте в соусі унагі й дайте трохи промаринуватися.
- Тим часом очистьте авокадо, наріжте тонкими слайсами й долонею сформуйте "віяло".
- Потім відваріть яйце пашот і рис.
- Лосось наріжте тонкими слайсами, сформуйте "віяло" у зворотний бік від авокадо і посипте кунжутом.
- На дно тарілки вилийте половину соусу унагі, потім викладіть рис і вирівняйте краї, приготувавши майданчик для авокадо і лосося.
- Рис полийте соусом унагі. З одного боку на рис викладіть "віяло" лосося, з іншого боку - "віяло" авокадо. Посередині викладіть яйце пашот і посипте його айонорі, зверху на яйце покладіть червону ікру.
Суші Ніккі: авокадо з соусом чімічуррі й вершковим сиром
Інгредієнти на 1 шт.:
- Рис для суші - 15 г
- Авокадо - 40 г
- Вершковий сир - 8 г
- Чімічуррі - 5 г
- Норі - 1 г
Для соусу з міріном:
- Мірін - 50 г
- Цукор - 40 г
- Сіль - 10 мг
- Юдзу - 100 мг
Для соусу чімічуррі:
- Петрушка - 10г
- Кінза - 10 г
- Чилі - 10 г
- Часник - 5 г
- Кунжутна олія - 2 г
- Рослинна олія - 50 г
- Сіль - 5 г
Приготування:
- Всі інгредієнти для соусу чімічуррі подрібніть, змішайте і в кінці заправте оліями.
- Рис для суші зваріть таким чином: візьміть рис для суші, варіть в рисоварці близько 50 хвилин, додайте соус з міріном, цукром, сіллю і юдзу.
- Візьміть рис, згорніть суші, зверху покладіть скибочку авокадо, посередині вставте смужку норі й закріпіть рис. Зверху викладіть вершковий сир і поверх нього соус чімічуррі.
Тост з авокадо і козячим сиром
Інгредієнти на 1 порцію:
- Багет сірий 8 злаків - 50 г
- Козячий сир - 40 г
- Авокадо - 1 шт.
- Перець чилі - 3 г
- Крес-горох - 1 г
- Соус-крем бальзамік білий - 3 г
- Квіткова сіль - 5 мг
- Часникова олія - 5 г
Приготування:
- Наріжте багет, візьміть два шматочки, полийте часниковою олією і запікайте в духовці близько хвилини до хрусткого стану.
- Змастіть козячим сиром, викладіть нарізане скибочками авокадо, чилі. Потім додайте квіткову сіль, полийте соусом-кремом бальзамік і зверху прикрасьте крес-горохом.
Тіан з авокадо і краба
Інгредієнти на 1 порцію:
- Авокадо очищене - 50 г
- Крабове м’ясо - 50 г
- Огірки очищені - 50 г
- Оливкова олія - 10 мл
- Сік лимона - 5 мл
- Соус песто - 10 г
- Соєвий соус - 2 г
- Рукола - 5 г
- Японський майонез - 10 г
- Бальзамічний крем-соус - 3 г
- Каперси, помідори чері - для прикраси
Приготування:
- Наріжте авокадо та огірки дрібними кубиками, змішайте і заправте оливковою олією і соком лимона.
- Порізане м'ясо краба заправте японським майонезом і соєвим соусом, викладіть в кулінарне кільце на тарілку шарами, зверху прикрасьте листям руколи.
- Прикрасьте тарілку краплями бальзамічного крем-соусу, песто, каперсами та чері.
Попередня стаття
10 продуктів, які не варто їсти натщесерце
Дієтологи праві, стверджуючи, що сніданок - ключове приймання їжі, яке при правильному розкладі дає заряд бадьорості на ...
Наступна стаття
Made in Japan: що таке японська дієта?
Сьогодні у всьому різноманітті дієт кожен може вибрати ту, яка припаде йому до смаку. Особливою популярністю користуєтьс...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 23:00