+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
5 найкорисніших рецептів з авокадо

5 найкорисніших рецептів з авокадо

07.02.2020

5 найкорисніших рецептів з авокадо

Нутриціологи радять включати в раціон одне авокадо в день. Адже не просто цей плід занесений в книгу рекордів Гіннеса як найбільш поживний продукт у світі.

  1. Авокадо містить багато білка, тому може повністю замінити м'ясні страви.
  2. Воно на третину складається з корисних ненасичених жирів, які легко засвоюються організмом.
  3. 50 грамів авокадо містять добову дозу каротиноїдів, які сприяють збереженню молодості та покращують стан шкіри.
  4. Мононасичені жири разом з вітаміном B і залізом в складі авокадо заспокоюють нерви й покращують кровопостачання мозку.
  5. У авокадо міститься ударна доза вітаміну С (10 мг на 100 грамів продукту), а значить, застуди вам не загрожують.

Салат із зеленого кейла з авокадо та горіхово-медовим соусом

Інгредієнти на 1 порцію
Для соусу:

  • Соус Міцукан для рису - 20 г
  • Кунжутне масло - 10 г
  • Соєвий соус - 10 г
  • Мед - 3 г
  • Діжонска гірчиця - 4 г
  • Арахіс смажений п/ф - 5 г
  • Гарбузове насіння - 5 г
  • Оливкова олія - ​​20 г
  • Сік лимона - 10 г
  • Соус тонкацу - 60 г

Для салату:

  • Капуста кейл - 25 г
  • Рукола - 10 г
  • Авокадо - 50 г
  • Корн салат - 8 г
  • Спаржа зелена - 15 г
  • Цукіні - 25 г
  • Едамаме - 10 г
  • Шпинат свіжий - 10 г
  • Горіхи мікс - 10 г
  • Соус - 15 г
  • Сіль і перець - за смаком

Приготування:

  1. Для соусу всі інгредієнти змішайте і збийте блендером до однорідної маси, в якій мають залишитися дрібні частинки горіхів, проціджувати соус не треба. Зберігайте соус в холодильнику, а перед використанням струсіть його.
  2. У чаші для змішування з'єднайте листя салатів рукола, корн, кейл і свіжий шпинат (кейл припустіть в окропі 1-2 хв і охолодіть у воді з льодом, просушіть і зберігайте в холодильнику).
  3. Додайте боби едамаме, обсмажте на грилі цукіні (товщина кружечка 3 мм, потім розріжте їх навпіл).
  4. Спаржу обсмажте на грилі (розріжте навскіс під кутом), змішайте з соусом, сіллю, перцем.
  5. Все добре й акуратно перемішайте, викладіть в глибоку тарілку салат, поруч покладіть заздалегідь обсмажене на грилі авокадо, як на фото, і посипте салат рубленими горіхами (гарбузове насіння, горіх пекан, смажений фундук порубати на середні сегменти).

Рецепт домбурі-хоккайдо

Інгредієнти:

  • Японський рис - 200 г
  • Лосось свіжий - 80 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Водорості сушені айонорі - 2 г
  • Ікра червона - 3 г
  • Соус унагі - 10 г
  • Кунжут - 5 г
  • Цибуля зелена - 2 г
  • Авокадо - 40 г

Приготування:

  1. Лосось промокніть паперовим рушником від зайвої вологи.
  2. Злегка обпаліть з усіх боків на відкритому вогні пальником (в якості альтернативи можна швидко підсмажити з усіх боків на сковороді).
  3. Рибу обваляйте в соусі унагі й дайте трохи промаринуватися.
  4. Тим часом очистьте авокадо, наріжте тонкими слайсами й долонею сформуйте "віяло".
  5. Потім відваріть яйце пашот і рис.
  6. Лосось наріжте тонкими слайсами, сформуйте "віяло" у зворотний бік від авокадо і посипте кунжутом.
  7. На дно тарілки вилийте половину соусу унагі, потім викладіть рис і вирівняйте краї, приготувавши майданчик для авокадо і лосося.
  8. Рис полийте соусом унагі. З одного боку на рис викладіть "віяло" лосося, з іншого боку - "віяло" авокадо. Посередині викладіть яйце пашот і посипте його айонорі, зверху на яйце покладіть червону ікру.

Суші Ніккі: авокадо з соусом чімічуррі й вершковим сиром

Інгредієнти на 1 шт.:

  • Рис для суші - 15 г
  • Авокадо - 40 г
  • Вершковий сир - 8 г
  • Чімічуррі - 5 г
  • Норі - 1 г

Для соусу з міріном:

  • Мірін - 50 г
  • Цукор - 40 г
  • Сіль - 10 мг
  • Юдзу - 100 мг

Для соусу чімічуррі:

  • Петрушка - 10г
  • Кінза - 10 г
  • Чилі - 10 г
  • Часник - 5 г
  • Кунжутна олія - 2 г
  • Рослинна олія - ​​50 г
  • Сіль - 5 г

Приготування:

  1. Всі інгредієнти для соусу чімічуррі подрібніть, змішайте і в кінці заправте оліями.
  2. Рис для суші зваріть таким чином: візьміть рис для суші, варіть в рисоварці близько 50 хвилин, додайте соус з міріном, цукром, сіллю і юдзу.
  3. Візьміть рис, згорніть суші, зверху покладіть скибочку авокадо, посередині вставте смужку норі й закріпіть рис. Зверху викладіть вершковий сир і поверх нього соус чімічуррі.

Тост з авокадо і козячим сиром

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Багет сірий 8 злаків - 50 г
  • Козячий сир - 40 г
  • Авокадо - 1 шт.
  • Перець чилі - 3 г
  • Крес-горох - 1 г
  • Соус-крем бальзамік білий - 3 г
  • Квіткова сіль - 5 мг
  • Часникова олія - 5 г

Приготування:

  1. Наріжте багет, візьміть два шматочки, полийте часниковою олією і запікайте в духовці близько хвилини до хрусткого стану.
  2. Змастіть козячим сиром, викладіть нарізане скибочками авокадо, чилі. Потім додайте квіткову сіль, полийте соусом-кремом бальзамік і зверху прикрасьте крес-горохом.

Тіан з авокадо і краба

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Авокадо очищене - 50 г
  • Крабове м’ясо - 50 г
  • Огірки очищені - 50 г
  • Оливкова олія - ​​10 мл
  • Сік лимона - 5 мл
  • Соус песто - 10 г
  • Соєвий соус - 2 г
  • Рукола - 5 г
  • Японський майонез - 10 г
  • Бальзамічний крем-соус - 3 г
  • Каперси, помідори чері - для прикраси

Приготування:

  1. Наріжте авокадо та огірки дрібними кубиками, змішайте і заправте оливковою олією і соком лимона.
  2. Порізане м'ясо краба заправте японським майонезом і соєвим соусом, викладіть в кулінарне кільце на тарілку шарами, зверху прикрасьте листям руколи.
  3. Прикрасьте тарілку краплями бальзамічного крем-соусу, песто, каперсами та чері.
Акційні товари
Каталог