+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Як приготувати яблучний сидр? Простий рецепт із трьох інгредієнтів.

Як приготувати яблучний сидр? Простий рецепт із трьох інгредієнтів.

18.11.2022

Як приготувати яблучний сидр? Простий рецепт із трьох інгредієнтів.

Для того аби зробити домашній сидр, нам потрібні лише яблука, цукор та дріжджі, а ще трохи яблучної макухи, на якій саме і живуть бактерії. Ну і звісно, знадобиться соковидавлювач. Є спосіб приготування сидру без дріжджів, так теж можна робити, але процес буде довшим та займе приблизно місяць або трохи більше. Ми не маємо терпіння чекати так довго, тому готуватимемо з невеликою кількістю дріжджів, результат буде через 1-1,5 тижня. Щодо цукру, то багато класти не потрібно, аби сидр не вийшов занадто алкогольним.

Як приготувати яблучний сидр

Інгредієнти на 1,5 л:
2 кг яблук
3 г пресованих дріжджів
2 ст. л. цукру

Вимийте 2 кг яблук та наріжте шматочками, аби зручно було пропускати їх через соковидавлювач.
Вичавіть з яблук сік.
Перелийте сік у банку. Якщо у вас вийшов загустий сік, можна долити трохи води. Загалом має вийти 1,5 л соку.
Додайте у банку до соку 2 ст. л. макухи, що утворилася в процесі вичавлювання соку, трохи перемішайте.
Розкришіть руками 3 г пресованих дріжджів та додайте в банку до соку.
Далі всипте у банку 2 ст. л. цукру. Залиште банку для активного бродіння на 1 день у темному приміщенні, накривши марлею.
Наступного дня накрийте банку гумовою рукавичкою, добре її закріпіть на банці ниткою, щоб її не зірвало. У будь-якому пальці гумової рукавички зробіть отвір за допомогою голочки, щоб зайве повітря, що утворюється під час бродіння, мало вихід.
Залиште так на 2-3 дні, доки рукавичка не підніметься і потім не здується і не впаде. Закрийте банку та приберіть у темне місце на 1 місяць.
Через місяць процідіть рідину, аби зупинити процес бродіння та видалити зайві шматочки макухи.
Перелийте проціджений сидр у чисту банку та смакуйте добре охолодженим.

Надмірне вживання алкоголю шкодить Вашому здоров'ю.

Акційні товари
Каталог