+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Вода з лимоном та її корисні властивості

Вода з лимоном та її корисні властивості

04.10.2019

Вода з лимоном та її корисні властивості

Наші ранкові ритуали іноді сповнені міфічності. Ви так не вважаєте? Отже, про ранкові енергетики ми вже писали, сьогодні розглянемо ще один чудовий напій, про користь якого вже багато сказано - вода з лимоном. Існує безліч рекомендацій починати свій ранок саме зі склянки води з лимоном. 

То в чому ж користь води з лимоном?

  • Вода сприяє гідратації. Вода - найкращий напій, що сприяє гідратації (балансу води в організмі). Враховуючи, що деякі люди не люблять смак простої води, додавання лимона покращує смак води, що допомагає випити її більше.
  • Лимон - чудове джерело вітаміну С. Вітамін С є основним антиоксидантом, який допомагає захистити клітини від руйнування вільних радикалів. Вітамін С може знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту, а також знизити кров'яний тиск. Дослідження, опубліковане в NCBI(1,2,3), показало, що люди з низьким рівнем вітаміну С, особливо люди з ожирінням з високим кров'яним тиском, мають вищий ризик інсульту.
  • Покращення якості вашої шкіри. Вітамін С, що міститься в лимонах, може допомогти зменшити зморшки шкіри. Дослідження, опубліковане в Американському суспільстві клінічного харчування, показало, що люди, які споживають більше вітаміну С, мають меншу схильність до зморшкуватої і сухої шкіри. Питання як саме вода покращує стан шкіри, суперечливе, але одне можна сказати напевно, якщо ваша шкіра втрачає вологу, вона стає сухою і схильною до зморшок.
  • Сприяє схудненню та покращенню обміну речовин. Органічні кислоти, окислюючись повністю в організмі, дають велику кількість лужних компонентів, утворюючи вуглекислоту і воду, які швидко виводяться з організму разом зі шлаками та зайвою рідиною, що сприяє нормалізації обмінних процесів в організмі.
  • Допомагає травленню. З самого ранку ви можете випити теплу воду з лимоном, щоб запустити вашу систему травлення, що допоможе вам легко перетравлювати їжу і запобігатиме накопиченню токсинів.
  • Освіжає подих. Вважається, що лимон нейтралізує запахи. Також вважається, що лимон стимулює слиновиділення, а вода допомагає запобігти сухості у роті, що призводить до надмірного зростання бактерій.
  • Запобігає утворенню каменів у нирках. Вода з лимоном не тільки допомагає отримати більше лимонної кислоти, а й воду, необхідну для запобігання утворення каменів. Тож корисні властивості досить вражаючі та мотивуючі на вживання зранку саме води з лимоном.

На що треба звернути увагу?

  1. Майте на увазі, що рекомендується вживати воду не менш як за пів години до приймання їжі.
  2. Врахуйте! 1/4 чашки лимонного соку містить близько 23,6 грамів вітаміну С - це більше як 30% рекомендованої добової норми.
  3. Лимонна кислота спричиняє руйнування зубної емалі (для зменшення впливу кислоти на ваші зуби використовуйте соломинку).
  4. Вживання води з лимоном може викликати печію, тож в такому разі зменште концентрацію лимонного соку.
  5. Не зберігайте воду з лимоном, оскільки корисні властивості втрачаються, найкраще вживати воду зі свіжим соком. 

Як приготувати воду з лимоном?

Вода з лимоном готується дуже просто, для дорослої людини досить видавити 1/4 лимона і додати сік в 1/2 або в цілу склянку теплої води. За бажанням, до напою можете додати кілька листочків м'яти та лід. Щоб зробити напій якомога більш здоровим, використовуйте фільтровану воду й органічні лимони. Приймати таку воду краще всього вранці на голодний шлунок, щоб запустити процес травлення і зарядитися енергією на майбутній день. Протягом дня напій можна приготувати ще раз і випити в будь-який зручний для вас час.

Акційні товари
Каталог