+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Вівсяне молоко: в чому користь модного напою

Вівсяне молоко: в чому користь модного напою

26.03.2021

Вівсяне молоко: в чому користь модного напою

Все, що потрібно знати про рослинну альтернативу коров'ячому молоку. 

Кілька років тому рослинне молоко було прекрасною альтернативою звичайному для веганів і людей з непереносимістю лактози. Але завдяки смаковим якостям і корисним властивостям горіхове, соєве і вівсяне молоко швидко завоювали популярність серед адептів здорового способу життя. Особлива увага зараз прикута до вівсяного молока: з недавніх пір його можна знайти в більшості супермаркетів і кав'ярень. Ми розібралися, чи варто замінювати коров'яче молоко на вівсяне.

Часи, коли коров'яче молоко можна було назвати ідеальним джерелом кальцію для організму, давно позаду. Все більше людей відмовляються від нього на користь рослинних альтернатив, і на це існує ряд причин. По-перше, кальцій, який міститься у звичайному молоці, не засвоюється в організмі людини так само добре, як кальцій з рослинних напоїв. По-друге, багато людей страждають непереносимістю лактози, і вживання звичайного молока викликає у них проблеми з ШКТ, а також підсилює шкірні запалення.

Вівсяне ж молоко прекрасно засвоюється організмом, забезпечує його всіма необхідними речовинами, серед яких білок (за одну порцію вівсяного молока можна отримати до 4-5 г), клітковина, вітаміни групи B, залізо, кальцій, фосфор і кремній. Цей напій часто рекомендують тим, хто займається спортом, щоб наростити м'язову масу, і дітям, які перебувають в активній стадії росту. Також вівсяне молоко можна радити людям з підвищеним рівнем холестерину, оскільки цей вид молока містить вітаміни групи B, які сприяють видаленню холестеринових бляшок. Крім цього, його визнають відмінним антиоксидантом!
 І, звичайно ж, таке альтернативне молоко є ідеальним для схуднення, бо впливає на нормалізацію обміну речовин і володіє низькою калорійністю. 

Що це таке?

Вівсяне молоко - це продукт на основі вівсяних пластівців або зерна вівса і простої води. Деякі виробники додають в напій трохи соняшникової олії, солі та вітамінів. При виробництві у воді залишається велика частина поживних речовин з вівса. Напій особливо підійде людям з чутливим шлунком тому, що має обволікаючі властивості. 

Переваги рослинного молока

Адепти clean eating люблять вівсяне молоко за те, що воно абсорбується куди простіше, ніж горіхи, тому в ньому відносно велика кількість бета-глюкану, білка, амінокислот, ліпідних та крохмальних компонентів, отже, воно приносить користь організму.

Німецький дерматолог і доктор медичних наук Йаель Адлер теж висловлюється на користь рослинного молока і не вітає в щоденному раціоні коров'яче. «Дослідники нещодавно встановили, що щоденний молочний допінг збільшує сальні залози, сприяє запальним процесам в організмі, стимулює ризик діабету, деменції», - пише доктор.

Щоб хоч трохи виправдати молоко, варто зазначити, що деякі наукові дослідження свідчать і про корисні для здоров'я властивості цього напою: це хороше джерело кальцію і білка. На сьогодні допустимим вважається вживання молока в обсязі не більше 200 мл в день для дорослих і до 500 мл для дітей, які перебувають у фазі росту.

У любителів молока є корисна для здоров'я альтернатива: переключитися на вівсяне, мигдальне, рисове, кокосове або соєве молоко. Варто додати, що, на думку вчених, ферментовані молочні продукти здебільшого не є небезпечними: йогурти та кефір містять багато живих організмів, корисних для нашого кишківника, і набагато менше молочного цукру. 

Кому підходить?

Вівсяне молоко підійде тим, у кого є алергія на казеїн (молочний білок) або непереносимість лактози (молочного цукру). Крім того, деякі люди страждають від висипань через молоко, тому є сенс замінити коров'яче молоко на рослинну альтернативу, а заодно перевірити, як на це відреагує шкіра. За великим рахунком, вівсяне молоко підходить всім, хто не страждає від алергії на глютен.

Акційні товари
Каталог