+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Весняні салати: ТОП-5 легких рецептів
20.03.2020
Навесні зовсім не хочеться споживати складні й важкі для шлунку страви. Ідеальним рішенням в цьому випадку буде приготування простих і смачних салатів за рецептами з нашої добірки.
Весняний "Олів'є" з куркою і свіжими огірками
Інгредієнти:
- Свіжозаморожений зелений горошок – 50 г
- Відварена картопля – 100 г
- Відварена морква – 100 г
- Варені яйця – 1-2 шт.
- Шніт-цибуля – кілька стебел
- Свіжі огірки – 50 г
- Домашній майонез – за смаком
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Запечене на грилі куряче філе* – 100 г
Приготування:
- Відварені овочі почистьте. Наріжте картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.
- Перемішайте подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправте домашнім майонезом. Посоліть і поперчіть за смаком.
* Перед запіканням куряче філе замаринуйте в суміші часнику, тандурі, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі й перцю. Запечіть на грилі до готовності й остудіть. Наріжте курку тонкими слайсами. - Подавайте салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.
Салат "Мімоза" з лососем
Інгредієнти:
- Консервований лосось в олії – 1 банка
- Варені яйця – 4 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Очищена варена морква – 3 шт.
- Очищений варена картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Майонез – 1 пакунок
- Зелень – для прикраси
Приготування:
- Рибу розімніть виделкою. Натріть на тертці відварену моркву, картоплю, яєчні білки та жовтки. Цибулю почистьте і дрібно наріжте.
- Викладіть картоплю і цибулю на дно салатника, змастіть майонезом. Потім висипте яєчні білки й знову змастіть майонезом. Зверху викладіть лосося і моркву, знову нанесіть майонез.
- Посипте салат тертим жовтком, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.
Салат з червоною рибою, авокадо і грейпфрутом
Інгредієнти:
- Авокадо – 1 шт.
- Слабосолоне філе сьомги – 150 г
- Рожевий грейпфрут – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Салатний мікс – 200 г
- Бальзамічний оцет – кілька крапель
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Лимон – шматок
- Сіль, цукор, мелений перець – за смаком
Приготування:
- Салатне листя на годину замочіть в холодній воді, обсушіть і порвіть руками.
- З авокадо зніміть шкірку, видаліть кісточку і наріжте м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
- Цитрусові почистьте, розділіть на часточки та зніміть шкірку. Із залишків вичавіть сік в окремий посуд.
- Для заправки змішайте оливкову олію, оцет, 1 ст. л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
- На тарілку викладіть салатне листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полийте заправкою і подавайте.
Капрезе з помідорами чері
Інгредієнти:
- Бебі-моцарела – 100 г
- Помідори чері – 1 гілочка
- Зелений базилік – 1 гілочка
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Сухі італійські трави – 1/2 ч.л.
Приготування:
- Помідори та зелень помийте, вийміть моцарелу з розсолу.
- Томати розріжте навпіл і викладіть на тарілку. Розкладіть на тарілці кульки моцарели, посипте
листям базиліка. - Скропіть оливковою олією, посипте італійськими травами й подавайте до столу.
Салат з консервованого тунця і овочів
Інгредієнти:
- Салатне листя – 1 пучок
- Огірок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Варені яйця – 2 шт.
- Консервований тунець шматочками – 80 г
- Оливкова олія – для заправки
- Зерниста гірчиця – для заправки
- Сіль, мелений перець – за смаком
Приготування:
- Салатне листя замочіть у воді на півгодини. Промийте, дайте висохнути і порвіть руками на тарілку.
- Зверху розкладіть шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
- Посоліть і поперчіть, полийте оливковою олією, змішаною з гірчицею.
Попередня стаття
Рецепт дня: стейк з лосося в паназійському стилі
Якщо бажаєте чогось екзотичного, спробуйте приготувати страву з паназійської кухні. Кухня кожної країни Азійського регіо...
Наступна стаття
Гречка: 5 смачних рецептів
Через коронавірус гречка зараз має шалений попит! Ми ж хочемо вас заспокоїти і запевнити, що гречка й інші смачні та кор...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 23:00