+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Весняні салати: ТОП-5 легких рецептів

Весняні салати: ТОП-5 легких рецептів

20.03.2020

Весняні салати: ТОП-5 легких рецептів

Навесні зовсім не хочеться споживати складні й важкі для шлунку страви. Ідеальним рішенням в цьому випадку буде приготування простих і смачних салатів за рецептами з нашої добірки. 

Весняний "Олів'є" з куркою і свіжими огірками

Інгредієнти:

  • Свіжозаморожений зелений горошок – 50 г
  • Відварена картопля – 100 г
  • Відварена морква – 100 г
  • Варені яйця – 1-2 шт.
  • Шніт-цибуля – кілька стебел
  • Свіжі огірки – 50 г
  • Домашній майонез – за смаком
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Запечене на грилі куряче філе* – 100 г

Приготування:

  1. Відварені овочі почистьте. Наріжте картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.
  2. Перемішайте подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправте домашнім майонезом. Посоліть і поперчіть за смаком.
    * Перед запіканням куряче філе замаринуйте в суміші часнику, тандурі, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі й перцю. Запечіть на грилі до готовності й остудіть. Наріжте курку тонкими слайсами.
  3. Подавайте салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.

Салат "Мімоза" з лососем

Інгредієнти:

  • Консервований лосось в олії – 1 банка
  • Варені яйця – 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Очищена варена морква – 3 шт.
  • Очищений варена картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 1 пакунок
  • Зелень – для прикраси

Приготування:

  1. Рибу розімніть виделкою. Натріть на тертці відварену моркву, картоплю, яєчні білки та жовтки. Цибулю почистьте і дрібно наріжте.
  2. Викладіть картоплю і цибулю на дно салатника, змастіть майонезом. Потім висипте яєчні білки й знову змастіть майонезом. Зверху викладіть лосося і моркву, знову нанесіть майонез.
  3. Посипте салат тертим жовтком, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл. 

Салат з червоною рибою, авокадо і грейпфрутом

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Слабосолоне філе сьомги – 150 г
  • Рожевий грейпфрут – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Салатний мікс – 200 г
  • Бальзамічний оцет – кілька крапель
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Лимон – шматок
  • Сіль, цукор, мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Салатне листя на годину замочіть в холодній воді, обсушіть і порвіть руками.
  2. З авокадо зніміть шкірку, видаліть кісточку і наріжте м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
  3. Цитрусові почистьте, розділіть на часточки та зніміть шкірку. Із залишків вичавіть сік в окремий посуд.
  4. Для заправки змішайте оливкову олію, оцет, 1 ст. л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
  5. На тарілку викладіть салатне листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полийте заправкою і подавайте. 

Капрезе з помідорами чері

Інгредієнти:

  • Бебі-моцарела – 100 г
  • Помідори чері – 1 гілочка
  • Зелений базилік – 1 гілочка
  • Оливкова олія – 1-2 ст.л.
  • Сухі італійські трави – 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Помідори та зелень помийте, вийміть моцарелу з розсолу.
  2. Томати розріжте навпіл і викладіть на тарілку. Розкладіть на тарілці кульки моцарели, посипте
    листям базиліка.
  3. Скропіть оливковою олією, посипте італійськими травами й подавайте до столу. 

Салат з консервованого тунця і овочів

Інгредієнти:

  • Салатне листя – 1 пучок
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Консервований тунець шматочками – 80 г
  • Оливкова олія – для заправки
  • Зерниста гірчиця – для заправки
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Салатне листя замочіть у воді на півгодини. Промийте, дайте висохнути і порвіть руками на тарілку.
  2. Зверху розкладіть шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
  3. Посоліть і поперчіть, полийте оливковою олією, змішаною з гірчицею.
Акційні товари
Каталог