+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Вегетаріанські версії відомих м'ясних страв
25.06.2021
Насолоджуйтесь «м'ясною» класикою, не змінюючи овочевим принципам. Те, що потрібно в розпалі пляжного сезону!
Паста болоньєзе з грибів
Інгредієнти:
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Морква - 1 велика шт.
- Селера - 2 корені
- Цибуля - 1/2 середньої шт.
- Часник - 3 зубчики
- Червоне вино - 3/4 чашки
- Суміш улюблених грибів - 500 г
- Сушені білі гриби - 30 г
- Овочевий бульйон - 1 чашка
- Помідори - 500 г
- Томатний соус або пюре - 500 г
- Лаврові листки - 2 шт.
- Цукор - 2 ч. л.
- Сушений орегано - 2 ч. л.
- Сушений чебрець - 1 ч. л.
- Суха паста - 500 г
- Твердий сир - 50 г (для сервірування)
- Сіль перець - на смак
Приготування:
- Замочіть сушені білі гриби в 1 склянці теплої води і залиште на 20 хвилин. Процідіть через марлю або фільтр для кави, збережіть рідину. Дрібно наріжте інші гриби.
- Дрібно подрібніть моркву, поріжте селеру і цибулю. Вилийте в глибокий сотейник оливкову олію і додайте овочі. Тушкуйте на слабкому вогні 8 хвилин, посоліть, поперчіть. Додайте дрібно порубаний часник і залиште ще на хвилину. Збільште вогонь і влийте вино, тушкуйте овочі ще хвилин 5. Додайте гриби.
- Додайте в соус інші інгредієнти, в тому числі білі гриби і рідину від них. Варіть на повільному вогні близько півтори години поки соус не загусне до приємної вам консистенції.
- Відваріть пасту, полийте соусом і перед подачею посипте тертим сиром.
Хот-дог з моркви
Інгредієнти:
- Морква - 6 великих шт.
- Кунжутна олія - 1 ч. л.
- Пшеничні булочки для хот-догів - 6 шт.
- Сир чедер
- Червона цибуля нарізана кружальцями – 2 шт.
- Солоні або мариновані огірки, або квашена капуста - 2 шт.
- Кетчуп, гірчиця - на смак
- Сіль перець - на смак
Приготування:
- На сильному вогні на відкритому грилі або у духовці запікайте морквини до тих пір, поки вони не почорніють. Це приблизно 20 хвилин, якщо кожні 5 хвилин ви будете повертати їх на 1/4. Після цього щільно загорніть їх у фольгу і залиште на 15 хвилин, щоб морква «дійшла» і ввібрала смак і аромат.
- Коли морква трохи охолоне, очистьте її від «чорного мундира», полийте кунжутною олією, додайте сіль і перець до смаку. Не бійтеся ще раз погріти її на грилі, якщо це необхідно, і подавайте з улюбленими топінгами.
Лазанья зі шпинатом
Інгредієнти:
- Листя шпинату - 350 г
- Печериці - 200 г
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Сир рікота - 450 г
- Твердий сир - 90 г
- Моцарела - 230 г
- Яйця - 2 шт.
- Томатний соус - 500 г
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Лазанья - 10 листів
- Сіль перець - на смак
Приготування:
- Зніміть у печериць капелюшки і дрібно наріжте. Дрібно порубайте цибулю. Розігрійте у великій глибокій сковороді оливкову олію, додайте цибулю і гриби. Обсмажте близько 10 хвилин поки цибуля не стане прозорою.
- Видаліть стебла у листів шпинату. Часник дрібно порубайте, разом зі шпинатом додайте в сковороду. Обсмажте до тих пір, поки шпинат не потемніє.
- Рікоту змішайте з двома яйцями, посоліть, поперчіть, перемішайте. Твердий сир і моцарелу натріть на тертці.
- На дно форми вилийте 200 грамів томатного соусу. Викладіть листи лазаньї і розподіліть зверху рівним шаром половину суміші рікоти і яйця. Посипте 1/3 твердого сиру і моцарели.
- Додайте суміш шпинату з грибами, 100 грамів томатного соусу. Накрийте зверху листами лазаньї.
- Повторіть пункт 4 і 5. Завершіть третім шаром: вилийте соус, викладіть рікоту, сир і начинку. Вільно накрийте форму фольгою і поставте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
- Готуйте лазанью близько 30 хвилин. Зніміть фольгу і залиште в духовці ще на кілька хвилин, поки сир не утворить золотисту скориночку.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Веганське пісочне печиво: покроковий рецепт без молока, масла та яєць
Простий рецепт, який швидко можна зробити на десерт і не тільки. Класичне дуже смачне печиво в веганській версії. Яке та...
Наступна стаття
Рецепти літніх десертів: морозиво з авокадо і горіхами, корисні цукерки і полуничний сорбет!
Солодке при схудненні або при підтримці фігури - можна! І навіть потрібно. Але в помірних кількостях і з правильним скла...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 23:00