- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Веганське пісочне печиво: покроковий рецепт без молока, масла та яєць
16.06.2021
Нереально смачний десерт!
Простий рецепт, який швидко можна зробити на десерт і не тільки. Класичне дуже смачне печиво в веганській версії. Яке тане в роті, має неймовірний запах і не надто солодкий смак.
Веганське пісочне печиво
Що потрібно:
- Пшеничне цільнозернове борошно - 150 г
- Кукурудзяний крохмаль - 30 г
- Мелений мигдаль - 50 г
- Веганське масло* - 100 г
- Еритритол** - 50 г
- Ванільний екстракт*** - 1/4 ч. л.
- Рослинне молоко або апельсиновий сік, або вода - 2 ст. л.
- Порошок для припікання - 1/4 ч. л.
- Сіль - щіпка
- Куркума - 1/2 ч. л.
- Густого ягідний джем**** - 100 г
Рекомендації щодо інгредієнтів для десерту:
* Масло можна замінити на кокосову олію, в структурі та смаку буде трішки відрізнятись, але також добре.
** Замість еретритолу можна використати будь-який сухий підсолоджувач чи цукор.
*** Можна додати інші аромати, наприклад мигдалевий, лимонний чи цедру з пів апельсина або лимона.
**** Якщо немає такого джему, то візьміть будь-який і проваріть його з невеликою кількістю крохмалю (~ 1/2 ч. л.), постійно мішаючи.
Спосіб приготування веганського печива:
- Масло нагріти до кімнатної температури (якщо працюєте з кокосовою олією, то її краще нагріти на легкій паровій бані) Поєднати всі інгредієнти (окрім джему) і замісити тісто руками. Загорнути в плівку, розплескати, щоб тісто охолоджувалось рівномірно та залишити в холодильнику на 30 хв.
- Розігріти духовку до 190°C. Сформувати печиво, пальцем зробити заглиблення і викласти туди джем. Випікати 10-15 хв — залежить від розміру вашого печива. Готово!
Смачного чаювання!
ПоділитисяПопередня стаття
Ситний полуничній смузі: покроковий рецепт
В полуниці містяться безцінні для здоров'я і красивої шкіри речовини: еллагова і фолієва кислоти, клітковина, залізо, ка...
Наступна стаття
Вегетаріанські версії відомих м'ясних страв
Насолоджуйтесь «м'ясною» класикою, не змінюючи овочевим принципам. Те, що потрібно в розпалі пляжного сезону...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00