+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Три чашки на тиждень: вчені назвали напій довгожителів

Три чашки на тиждень: вчені назвали напій довгожителів

12.06.2020

Три чашки на тиждень: вчені назвали напій довгожителів

Якщо хочете жити довше та не мати проблем із серцем і судинами — пийте чай. Таких висновків дійшли китайські вчені, які впродовж семи років спостерігали за 100 тисячами осіб віком від 16 до 74 років. Результати досліджень днями опублікував European Journal of Preventive Cardiology.

Учасників спостережень, які не мали проблем із серцем та не хворіли на онкологію, поділили на дві групи: ті, хто п`є чай менше ніж тричі на тиждень або взагалі не п`є та ті, хто п`є понад три рази на тиждень. 31,6% респондентів пили чай частіше ніж тричі на тиждень. Переважно це були чоловіки, які палять та часом вживають алкоголь. Серед любителів чаю 49% споживали зелений чай, 8% — чорний чай і 43% — ароматизований. 

Під час аналізу ризику розвитку захворювань чи настання передчасної смерті науковці враховували стать, вік, регіон і місце проживання, рівень освіти, сімейну історію захворювань, куріння, вживання алкоголю, фізичну активність, харчування, індекс маси тіла та стан серцево-судинної системи.

Врахувавши всі фактори, вчені прийшли до висновків: у любителів чаю на 20% менші ризики захворіти на атеросклероз, ішемічну хворобу серця чи отримати інсульт, у порівнянні з тими, хто п`є чай менш ніж три рази на тиждень.

Крім того, у любителів чаю ризик передчасної смерті був на 15% менший. Таким чином, очікувана тривалість життя після 50 років зросла на 1,26 року.

Також один з авторів дослідження, доктор Сіньян Ван з Китайської академії медичних наук, розповів, що найбільший ефект для здоров'я має саме зелений чай. Захисні властивості чаю були більш виражені у тих людей, хто п'є його регулярно. Дослідження показали, що головні біологічно активні компоненти цього напою -поліфеноли - не накопичуються в організмі з часом. Тому для захисту серця необхідно регулярне споживання чаю протягом тривалого часу.

Вчені проаналізували також відмінності чорного і зеленого чаю. Вони прийшли до висновку, що слід робити акцент на зеленому чаї, оскільки в ньому міститься більше поліфенолів. У чорному чаї ці речовини в процесі ферментації окислюються і можуть послаблювати свою дію.

Акційні товари
Каталог