- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Тофу-майстер: 5 рецептів з соєвим сиром
12.11.2021
Соєвий сир тофу багатий білком і має нейтральний смак. Все разом - справжній скарб для вегетаріанців, людей, що прагнуть схуднути, і любителів азійської кухні. Можливо, саме в цьому продукті полягає секрет довголіття та відсутності проблем із зайвою вагою у народів Азії.
Розповідаємо, що смачного можна приготувати з сиром тофу.
Скрембл з тофу
Інгредієнти:
- Тофу - 150 г
- Мигдальне молоко - 30 мл
- Куркума - пара пучок
- Соєвий соус, сіль - на смак
Приготування:
До тофу додати мигдальне молоко, збовтати масу до консистенції скрембла. Додати куркуму, сіль і тушкувати на повільному вогні 5 хвилин.
Подавати тофу-скрембл з салатом з авокадо, кейла і томатами, але ви можете замінити його своїм улюбленим салатом або зовсім обійтися без нього.
Лаваш-рол з тофу
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий - ½ шт.
- Тофу - 50 г
- Часник - 1 зубчик
- Шпинат - 15 г
- Огірки мариновані - 10 г
- Авокадо - 30 г
- Перець болгарський запечений - 20 г
- Помідори свіжі - 20 г
- Огірки свіжі - 15 г
- Аджика домашня - 40 г
- Копчена паприка - 2 г
- Сметана з горіхами кеш’ю - 30 г
- Оливкова олія - 2 мл
- Соус барбекю - 5 мл
Приготування:
Прогріти в сковороді оливкову олію, покласти подрібнений часник і скибочки тофу й обсмажити до золотистого кольору, посипати копченою паприкою.
Овочі нарізати соломкою.
На лаваш викласти листя шпинату, потім всі овочі та обсмажений тофу. Приправити сметаною з кеш’ю і соусами. Отриману начинку покрити шпинатом і загорнути в рулет. Обсмажити рулет на грилі з двох боків. Розрізати рулет навпіл і подавати з домашньою аджикою.
Тофу з кукурудзяним пюре
Інгредієнти:
- Тофу - 80 г
- Зерна кукурудзи - 60 г
- Кокосове молоко - 30 мл
- Болгарський перець червоний - 5 г
- Болгарський перець зелений - 5 г
- Цибуля зелена - 5 г
- Мирин - 10 мл
- Соєвий соус - 10 мл
- Шрірача - 5 мл
Приготування:
Нарізати тофу брусочками, обваляти в крохмалі й опустити у фритюр або обсмажити до золотистої скоринки на сковорідці. Перемолоти в блендері зерна кукурудзи, отриману масу пропустити через дрібну сітку, щоб позбутися від шкірки. Додати кокосове молоко і ретельно перемішати, додати сіль і перець до смаку.
Викласти на тарілку і на подушку з пюре помістити тофу. Зверху полити соусом. Для його приготування необхідно нарізати дрібними кубиками перець, подрібнити цибулю і змішати їх з мирином, соєвим соусом і соусом шрірача.
Тофу в стилі «Три склянки»
Інгредієнти:
- М'який тофу - 150 г
- Корінь свіжого імбиру - 60 г
- Часник - 5-6 очищених зубчиків
- Соєвий соус - 100 мл
- Горілка - 100 мл
- Кунжутна олія - 100 мл
- Крохмаль - 30 г
- Цукор - 15 г
- Базилік (листя) - 15 г
- Чилі-перець - на смак
- Олія - 200 мл
Приготування:
Розігріти кунжуту олію і обсмажити в ній до золотистої скоринки імбир, нарізаний великими слайсами. Потім додати цілі зубчики часнику і теж довести до золотистої скоринки. Додати соєвий соус і горілку. Все тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
Тофу нарізати великим кубиком (2 на 2 см) і обваляти у крохмалі. Обсмажити його у великій кількості рослинної олії два рази: перший раз смажити 3 хвилини, хвилину дати відпочити і вдруге смажити 2 хвилини до утворення красивої скоринки.
Додати тофу в соус і все разом тушкувати 10 хвилин. Перед подачею додати листя базиліка.
Тофніки з гарбузом
Інгредієнти на 2 порції:
- Тофу - 115 г
- Кокосове молоко - 40 мл
- Сироп топінамбура - 40 мл
- Гарбуз запечений - 75 г
- Куркума - 2 г
- Кукурудзяне борошно - 30 г
Для соусу:
- Манго стиглий - 1 шт.
- Виноградний сироп - 10 мл
- Шматочки печеного гарбуза - 60 г
- Рикота або соєва сметана - 120 г
- Мікрозелень - для декору
Приготування:
З'єднати всі інгредієнти в блендері та пробити до однорідної консистенції. Розлити по формах і запікати в розігрітій до 180℃ духовці 25 хвилин.
Для соусу промити й очистити стиглий манго, пробити його в блендері. Додати топінамбур і шматочки печеного гарбуза.
Викласти тофніки на тарілку, полити соусом і прикрасити мікрозеленню.
ПоділитисяПопередня стаття
Психологія харчування: до якого типу їдців ви належите
Ви їсте, тому що хочете, або вам так здається? Побалувати себе чимось смачненьким - думка, що спливає однією з перших в ...
Наступна стаття
Смачніше за чизкейк: рецепт йогуртового торта з низьким вмістом вуглеводів
Чизкейк - спокуслива класика серед десертів, хоча калорій в ньому, на жаль, багато. На щастя, креативні кондитери, небай...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00