+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Тофу-майстер: 5 рецептів з соєвим сиром

Тофу-майстер: 5 рецептів з соєвим сиром

12.11.2021

Тофу-майстер: 5 рецептів з соєвим сиром

Соєвий сир тофу багатий білком і має нейтральний смак. Все разом - справжній скарб для вегетаріанців, людей, що прагнуть схуднути, і любителів азійської кухні. Можливо, саме в цьому продукті полягає секрет довголіття та відсутності проблем із зайвою вагою у народів Азії.

Розповідаємо, що смачного можна приготувати з сиром тофу. 

Скрембл з тофу

Інгредієнти:

Приготування:

До тофу додати мигдальне молоко, збовтати масу до консистенції скрембла. Додати куркуму, сіль і тушкувати на повільному вогні 5 хвилин.

Подавати тофу-скрембл з салатом з авокадо, кейла і томатами, але ви можете замінити його своїм улюбленим салатом або зовсім обійтися без нього.

Лаваш-рол з тофу

Інгредієнти:

Приготування:

Прогріти в сковороді оливкову олію, покласти подрібнений часник і скибочки тофу й обсмажити до золотистого кольору, посипати копченою паприкою.

Овочі нарізати соломкою.

На лаваш викласти листя шпинату, потім всі овочі та обсмажений тофу. Приправити сметаною з кеш’ю і соусами. Отриману начинку покрити шпинатом і загорнути в рулет. Обсмажити рулет на грилі з двох боків. Розрізати рулет навпіл і подавати з домашньою аджикою.

Тофу з кукурудзяним пюре

Інгредієнти:

Приготування:

Нарізати тофу брусочками, обваляти в крохмалі й опустити у фритюр або обсмажити до золотистої скоринки на сковорідці. Перемолоти в блендері зерна кукурудзи, отриману масу пропустити через дрібну сітку, щоб позбутися від шкірки. Додати кокосове молоко і ретельно перемішати, додати сіль і перець до смаку.

Викласти на тарілку і на подушку з пюре помістити тофу. Зверху полити соусом. Для його приготування необхідно нарізати дрібними кубиками перець, подрібнити цибулю і змішати їх з мирином, соєвим соусом і соусом шрірача.

Тофу в стилі «Три склянки»

Інгредієнти:

Приготування:

Розігріти кунжуту олію і обсмажити в ній до золотистої скоринки імбир, нарізаний великими слайсами. Потім додати цілі зубчики часнику і теж довести до золотистої скоринки. Додати соєвий соус і горілку. Все тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.

Тофу нарізати великим кубиком (2 на 2 см) і обваляти у крохмалі. Обсмажити його у великій кількості рослинної олії два рази: перший раз смажити 3 хвилини, хвилину дати відпочити і вдруге смажити 2 хвилини до утворення красивої скоринки.

Додати тофу в соус і все разом тушкувати 10 хвилин. Перед подачею додати листя базиліка. 

Тофніки з гарбузом

Інгредієнти на 2 порції:

Для соусу:

Приготування:

З'єднати всі інгредієнти в блендері та пробити до однорідної консистенції. Розлити по формах і запікати в розігрітій до 180℃ духовці 25 хвилин.

Для соусу промити й очистити стиглий манго, пробити його в блендері. Додати топінамбур і шматочки печеного гарбуза.

Викласти тофніки на тарілку, полити соусом і прикрасити мікрозеленню.

Акційні товари
Каталог