- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Свято наближається: Різдвяний кекс з ромом і сухофруктами
03.01.2020
В морозний святковий вечір ніщо не зігріє краще, за ромовий кекс. Ми знаємо, якою має бути випічка, аби гості залишись в захваті!
Кожної зими перед Різдвяними святами нашу стрічку в Instagram заповнюють неймовірно апетитні кекси з сухофруктами. Деякі господині навіть печуть їх аж за 2 місяці заздалегідь, адже вважається, що чим триваліша витримка, тим краще виріб розкриває свій смак. Цього року ми нарешті також спекли такий святковий кекс і результат нас вразив! Ніжне тісто, соковиті сухофрукти (яких в рецепті більше, ніж борошна!), п'янкий аромат темного рому... А які аромати роздаються від усього цього під час випікання!
Запалились? Тоді готуємо!
Рецепт різдвяного кексу з ромом і сухофруктами
Інгредієнти:
- Темні родзинки* – 100 г
- В'ялена вишня – 100 г
- В'ялена журавлина – 100 г
- Персикові цукати – 100 г
- Чорнослив – 80 г
- Курага – 80 г
- Темний ром** – 250 мл
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 150 г
- Яйця – 4 шт.
- Змелений в кавомолці мигдаль – 60 г
- Борошно – 240 г
- Розпушувач для тіста – 6 г
- Абрикосовий джем – 100 г
*Сухофрукти можете брати будь-які за своїм смаком.
**За бажанням, ром можете замінити коньяком. Також кількість алкоголю можете зменшити, адже з наведеними пропорціями кекс вийде досить "дорослим".
Спосіб приготування:
1. Сухофрукти вимийте та висушіть. Курагу, персик і чорнослив поріжте на кубики. Залийте сухофрукти алкоголем, накрийте плівкою та залиште маринуватися мінімум на 3-4 години, а ще краще на ніч.
2. М'яке масло збийте з цукром протягом 3-х хвилин, додайте яйця, ще раз збийте.
3. Борошно і мигдаль просійте, змішайте з розпушувачем та всипте в масляно-яєчну суміш. Замісіть лопаткою тісто.
4. Сухофрукти відкиньте на дуршлаг і дайте рідині стекти. Додайте в тісто та перемішайте до того часу, поки вони не розподіляться рівномірно по тісту.
5. Піч нагрійте до 160 ºC, форму для випікання 18-20 см в діаметрі змастіть вершковим маслом. Наповніть форму тістом (можна не доходячи 2-3 см до краю, оскільки тісто не сильно підіймається під час випікання) і випікайте протягом години.
6. Через годину проткніть кекс дерев'яною шпажкою, аби перевірити готовність. Вийміть його з форми та залиште охолоджуватися на решітці.
7. Коли кекс охолоне, щільно заверніть його в фольгу для настоювання мінімум на 2-3 дні. Хоча, якщо не можете встояти перед спокусою, можете дегустувати відразу.
8. Перед подачею абрикосовий джем трішки підігрійте та змастіть кекс пензликом для святкового блиску. Прикрасьте, за бажанням, різдвяний кекс сухофруктами, цукатами і ягодами.
Смачних свят!
ПоділитисяПопередня стаття
Новорічне меню 2020 року. Частина четверта
Сьогодні для вас заключна частина нашого дайджесту страв до новорічного святкового столу 2020! Отже, їх величність – ДЕС...
Наступна стаття
Рецепт тижня: тарт з інжиром і горіхами
Взимку морозними днями нас постійно супроводжує бажання загорнулися з ніг до голови в теплу ковдру з чаєм та чимось смач...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00