+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Свято наближається: Різдвяний кекс з ромом і сухофруктами

Свято наближається: Різдвяний кекс з ромом і сухофруктами

03.01.2020

Свято наближається: Різдвяний кекс з ромом і сухофруктами

В морозний святковий вечір ніщо не зігріє краще, за ромовий кекс. Ми знаємо, якою має бути випічка, аби гості залишись в захваті!

Кожної зими перед Різдвяними святами нашу стрічку в Instagram заповнюють неймовірно апетитні кекси з сухофруктами. Деякі господині навіть печуть їх аж за 2 місяці заздалегідь, адже вважається, що чим триваліша витримка, тим краще виріб розкриває свій смак. Цього року ми нарешті також спекли такий святковий кекс і результат нас вразив! Ніжне тісто, соковиті сухофрукти (яких в рецепті більше, ніж борошна!), п'янкий аромат темного рому... А які аромати роздаються від усього цього під час випікання!

Запалились? Тоді готуємо!

Рецепт різдвяного кексу з ромом і сухофруктами

Інгредієнти:

  • Темні родзинки* – 100 г
  • В'ялена вишня – 100 г
  • В'ялена журавлина – 100 г
  • Персикові цукати – 100 г
  • Чорнослив – 80 г
  • Курага – 80 г
  • Темний ром** – 250 мл
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Змелений в кавомолці мигдаль – 60 г
  • Борошно – 240 г
  • Розпушувач для тіста – 6 г
  • Абрикосовий джем – 100 г

*Сухофрукти можете брати будь-які за своїм смаком.

**За бажанням, ром можете замінити коньяком. Також кількість алкоголю можете зменшити, адже з наведеними пропорціями кекс вийде досить "дорослим".

Спосіб приготування:

1. Сухофрукти вимийте та висушіть. Курагу, персик і чорнослив поріжте на кубики. Залийте сухофрукти алкоголем, накрийте плівкою та залиште маринуватися мінімум на 3-4 години, а ще краще на ніч.

2. М'яке масло збийте з цукром протягом 3-х хвилин, додайте яйця, ще раз збийте.

3. Борошно і мигдаль просійте, змішайте з розпушувачем та всипте в масляно-яєчну суміш. Замісіть лопаткою тісто.

4. Сухофрукти відкиньте на дуршлаг і дайте рідині стекти. Додайте в тісто та перемішайте до того часу, поки вони не розподіляться рівномірно по тісту.

5. Піч нагрійте до 160 ºC, форму для випікання 18-20 см в діаметрі змастіть вершковим маслом. Наповніть форму тістом (можна не доходячи 2-3 см до краю, оскільки тісто не сильно підіймається під час випікання) і випікайте протягом години.

6. Через годину проткніть кекс дерев'яною шпажкою, аби перевірити готовність. Вийміть його з форми та залиште охолоджуватися на решітці.

7. Коли кекс охолоне, щільно заверніть його в фольгу для настоювання мінімум на 2-3 дні. Хоча, якщо не можете встояти перед спокусою, можете дегустувати відразу.

8. Перед подачею абрикосовий джем трішки підігрійте та змастіть кекс пензликом для святкового блиску. Прикрасьте, за бажанням, різдвяний кекс сухофруктами, цукатами і ягодами.

Смачних свят!

Акційні товари
Каталог