+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Світ у небезпеці: шоколад може зникнути до 2050 року

Світ у небезпеці: шоколад може зникнути до 2050 року

22.05.2020

Світ у небезпеці: шоколад може зникнути до 2050 року

Як би страшно це не звучало, але доля шоколаду в небезпеці. Такої думки дійшли вчені після прогнозу Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA). А саме - дерева какао, на яких ростуть какао-боби для виробництва шоколаду, швидше за все, перестануть існувати до 2050 року через зміни клімату.

Річ у тім, що дерева какао вважаються мало не королевами тропічного рослинного світу, оскільки їм потрібні дуже точні умови культивації та зростання. І згідно з даними NOAA, ці дерева можуть рости тільки в межах 20 градусів від екватора на північ або південь, на територіях з постійною вологою і регулярними опадами. Тому більша частина какао-бобів виробляється у двох країнах Західної Африки - Кот-д'Івуар і Гана. На думку вчених, до 2050 року температура в обох країнах виросте на 3,8 градуса за Фаренгейтом, що змусить какао-ферми піти з тропічних лісів і піднятися вище в гори. Проблема такого швидкого і, здавалося б, логічного висновку полягає в тому, що більшість гірських територій є заповідниками, де фермерське господарство, звичайно ж, заборонено. Тому перед виробниками какао встане непростий вибір: забезпечити весь світ шоколадом або зберегти дику природу недоторканою.

Всупереч сумного сценарію, надія все-таки ще існує. Так вчені з Каліфорнійського університету в Берклі спільно з компанією Mars (ті самі, хто робить M & M's і Snickers) придумали, як зберегти майбутній урожай какао. Вони пропонують удосконалити ДНК цих рослин. Як повідомляє Business Insider, в проєкті збираються використовувати технологію редагування генів (CRISPR), щоб нові саджанці могли пристосовуватися до теплішого і сухого клімату. Так що шоколад ще може бути врятований.

А поки шоколад можна купити в інтернет-магазині МегаМаркет, треба досхочу насолоджуватись улюбленими солодощами.

Акційні товари
Каталог