- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне: покроковий рецепт
05.06.2020
На перший погляд цей рецепт може здатися складним, але запевняємо вас, що шоколадний брауні - це один з найпростіших десертів у приготуванні. Брауні можна випікати не лише до святкового столу, але й щодня до чаю. Якщо класичний рецепт шоколадного брауні доповнити ароматною цедрою апельсина і хрустким горіховим праліне, вийде ідеальний десерт!
Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою у свою кулінарну книгу.
Як приготувати шоколадний брауні з апельсиновою цедрою
Інгредієнти для шоколадного брауні:
- Темний шоколад - 150 г
- Борошно - 50 г
- Цукор - 100 г
- Какао - 10 г
- Цедра апельсина (одного)
- Вершкове масло - 80 г
- Розпушувач для тіста - 80 г
- Яйце - 3 шт.
Для праліне:
- Цукор - 30 г
- Ядра волоських горіхів - 100 г
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад і масло на водяній бані. Перемішайте до отримання однорідної консистенції. Відставте в сторону і дайте охолонути.
2. У глибокій мисці збийте яйця з цукром, поки маса не стане щільною та однорідною.
3. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.
4. Введіть шоколадну суміш в яєчну суміш і акуратно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.
5. Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть її вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути, не виймаючи з форми.
6. Приготуйте горіхове праліне. Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися по ньому дерев'яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і почекайте поки він не карамелізується. Постійно помішуйте. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шматок пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і злегка розкачайте качалкою - повинен вийти млинець. Дайте охолонути і покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.
Найсмачніший брауні неможливо купити, він готується лише власноруч. А ось усі необхідні інгредієнти для приготування ідеального десерту ви можете придбати з доставкою додому в інтернет-магазині МегаМаркет.
ПоділитисяПопередня стаття
ТОП-10 спецій і приправ, які допомагають схуднути
Давно помічено, що багато спецій не тільки здатні надавати стравам яскравий аромат і незабутній смак, але і значно приск...
Наступна стаття
Три чашки на тиждень: вчені назвали напій довгожителів
Якщо хочете жити довше та не мати проблем із серцем і судинами — пийте чай. Таких висновків дійшли китайські вчені, які ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00