+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Салати на Новий рік!

Салати на Новий рік!

23.12.2022

Салати на Новий рік!

Пропонуємо добірку нескладних рецептів салатів на різний смак.

Ялинові шишки
Сформований у вигляді шишок салат виглядає дуже святково, ошатно. Декорувати його можна ялинковою гілочкою, свіжим розмарином, кропом.

Знадобиться:
варена картопля – 4 шт.;
варене яйце – 4 шт.;
відварене або копчене куряче філе – 300 г;
солоні чи мариновані огірки – 150 г;
сир твердих сортів – 150 г;
смажений мигдаль – 200-250 г;
майонез, спеції.

Етапи приготування:
1. Картоплю натерти на середній тертці, змішати з майонезом, викласти на плоску тарілку спочатку у формі колобка, потім надати ложкою форму шишок. Товщина шару – близько 1-1,5 см.
2. Курку дрібно нарізати, перемішати з майонезом, розподілити по картоплі.
3. На курку тонким шаром покласти натерті огірки.
4. Наступний шар – натерті на середній тертці яйця, змішані з майонезом
5. Останній шар – сир, натертий на дрібній тертці. Покрити всю поверхню шишок.
6. Прикрасити горіхами. Починати з широкого боку, розташовувати у шаховому порядку. Горіхи повинні трохи «стирчати», щоб була схожість із шишкою.

Салат одну годину витримати у холодильнику, щоб закріпити форму.

З червоною рибою
Рибний салат розбавить м'ясний стіл, простий у приготуванні. Подають індивідуальними порціями.

На 2 порції потрібно:
будь-яка солона чи копчена червона риба – 100 г; відварний рис – 80 г;
варене яйце – 1 шт.;
сир твердих сортів – 60-80 г;
авокадо чи свіжий огірок – 100 г;
майонез.

Шари:
1. Порізана невеликими кубиками риба.
2. Рис, майонез.
3. Кубики авокадо чи огірка.
4. Натерте на тертці яйце, змішане з майонезом.
5. Риба.
6. Натертий на дрібній тертці сир.
7. Зверху прикрасити трояндочкою з риби.

На новорічному столі мають бути страви для різних категорій гостей, тому обов'язково варто приготувати фруктові салати.

Цитрусовий з м'ятою.

Знадобиться:
апельсин – 2 шт.;
грейпфрут - 2 шт.;
рідкий мед – 1 ст. л.;
свіжа м'ята – 7-8 гілочок.

Приготування:
1. З цитрусових зрізати шкірку, прибрати плівку, білі волокна, вирізати часточки між мембранами або порізати кружальцями.
2. З кількох часточок віджати сік, з'єднати з медом, дрібно нарізаною м'ятою.
3. Викласти фрукти на блюдо, полити соусом, прикрасити листям м'яти.

З гранатом та ананасом

Потрібно:
апельсин – 8 шт.;
яблука – 2-4 шт.;
ківі – 6 шт.;
зерна граната – 1,5 склянки;
нежирний йогурт або сметана з додаванням цукру до смаку;
м'ята для прикраси.

Етапи приготування:
1. Зняти шкірку з цитрусових, видалити над мискою (щоб зібрати сік) плівки, прожилки, вирізати часточки між мембранами.
2. Ківі чистити, нарізати кубиками.
3. Яблука нарізати кубиками (за бажання очистити від шкірки).
4. Усі фрукти змішати, витримати у холодильнику 2 години.
5. Перед подачею викласти в глибоке блюдо, заправити йогуртом (сметаною), прикрасити гранатами зернами, м'ятою.

Акційні товари
Каталог