+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рогалики з порічками

Рогалики з порічками

30.09.2022

Рогалики з порічками

Дехто помилково думає, що рогалики — то є українські круасани, але ж ні, це абсолютно різні страви. І справа тут не в розмірі (рогалики зазвичай малесенькі, розміром з палець) і не в країні походження. Головна відмінність полягає в тісті: круасани робляться з листкового тіста, а рогалики — з будь-якого, але не з листкового.

На Закарпатті, до речі, рогалики називають «кіфлики». Назва «кіфлик» походить від австрійського слова kipferl або kipfel, що означає «ріжок».

Як і круасани, рогалики можуть бути солодкі та солоні. Я пропоную приготувати солодку версію, з порічками. Утім, ви можете використовувати будь-які сезонні ягоди до смаку.

Як приготувати рогалики з порічками

борошно — 3 склянки
холодне молоко — 125 мл 
маргарин або вершкове масло — 340 г
сухі дріжджі — 1 ст. л.
сіль — дрібка
порічки — для начинки
цукор — до смаку
цукрова пудра — для подачі

Порічки миємо, ягоди знімаємо з гілочок і обсушуємо їх паперовими рушниками.

Борошно просіюємо в глибоку миску, додаємо сухі дріжджі, перемішуємо. Додаємо маргарин або вершкове масло (має бути кімнатної температури). Перетираємо все руками в крихту. Додаємо холодне молоко, замішуємо тісто. Коли тісто стане тугим та еластичним, формуємо з нього кулю та ставимо в холодильник на пару годин.

За дві години дістаємо тісто, розділяємо на 4 частини, а потім кожну — ще навпіл. Тоненько розкачуємо кожну частину в прямокутник. Кожен прямокутник нарізаємо трикутничками.

На кожен трикутничок кладемо кілька порічок на ширший кінець, присипаємо цукром і закручуємо рогалик. Повторюємо процедуру з кожним трикутничком. Готові рогалики викладаємо на застелене пергаментом деко та ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 20-25 хвилин — рогалики мають набути апетитного золотавого кольору. Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою.

Акційні товари
Каталог