+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепт смачної паски

Рецепт смачної паски

30.04.2021

Рецепт смачної паски

Паска, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною. Така випічка стане чудовою прикрасою святкового столу. Обов'язково спробуйте! 

Покроковий рецепт приготування паски з фото 

Для приготування паски знадобиться:

Як приготувати паску: 

Заздалегідь підготуйте сухофрукти, заливши їх на ніч невеликою кількістю рому або іншого ароматного алкоголю. Просійте борошно в велику миску. Невелику частину борошна відкладіть окремо, можливо, вона вам не знадобиться. Відокремте білки від жовтків. Один білок знадобиться для прикраси паски. А до жовтків додайте дрібку солі й відставте на час. Сіль допоможе зробити жовтий колір більш насиченим. Дістаньте з холодильника масло. Воно повинно бути дуже м'яким. Можна навіть підтопити його в мікрохвильовці.

Готуємо опару: 

Розведіть дріжджі в теплому (не гарячому!) молоці, додайте столову ложку цукру і борошна, накрийте харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце (можна попередньо прогріти духовку на мінімальній температурі та поставити в неї). Дріжджі повинні добре спінитися і завирувати. Якщо з ними нічого не сталося протягом пів години, значить дріжджі неактивні, їх потрібно замінити, повторивши все заново.

Жовтки збийте до білого кольору з цукром. Додайте сметану, цедру лимона, інші прянощі (корицю, кардамон, мускатний горіх, ваніль). Акуратно влийте сюди опару. Перемішайте. А тепер всипте 2/3 борошна і замісіть руками тісто. В самому кінці додайте дуже м'яке масло. Якщо потрібно, досипте все борошно. Тісто не повинно бути занадто щільним, а залишатися м'яким і еластичним. Присипте миску борошном, покладіть в неї тісто і залиште його в теплому місці підходити. Обов'язково накрийте плівкою або вологим рушником.

Приблизно через годину-півтори перевірте тісто. Воно повинно вже добре піднятися. Посипте робочу поверхню борошном, дістаньте тісто і добре його вимісіть. Воно повинно вийти гладеньке, не прилипати до рук. Додайте сухофрукти і рівномірно розподіліть їх по тісту. Знову присипте миску борошном і відправте в тепле місце підходити.

Ще хвилин через 40 - 1 годину тісто має добре піднятися і виглядати приблизно так.

Тепер можна розкладати тісто по формах. До речі, форми для випікання пасок можна придбати тут. Дуже зручно використовувати паперові одноразові, вони не вимагають додаткової обробки. Відщипніть руками шматочок тіста і загинайте його краї всередину до центру, щоб сформувати рівні кульки зі швом внизу. Тісто має займати максимум 1/3 висоти форми.

Перед випічкою дайте пасочкам «настоятися» останній раз. Для цього їх знову ж таки потрібно залишити в теплому вологому місці. Можна поставити на плиту (не гарячу!), а поруч з ними каструлю з водою, яка тільки що скипіла, вона буде віддавати пар. Не забудьте накрити форми рушником. І не повинно бути ніяких протягів. Дріжджове тісто їх не любить. 

Приблизно за 20-30 хвилин кульки тіста всередині форм повинні добре підійти, мінімум в 2 рази. Змастіть їх поверхню жовтком, це дасть пасочкам гарну рум'яну скоринку. 

Потім відкрийте розігріту до 170-180 градусів духовку (режим конвекції), добре скропіть її водою з пульверизатора і відправте пасочки випікатися. Через 15 хвилин зменште температуру до 160-150 градусів і випікайте ще 30 хвилин. Перші пів години не відчиняйте духовку, а потім стежте за пасками, ймовірно, вони будуть готові трохи раніше. Все залежить від їх розміру. Чим більше паска, тим довше і при меншій температурі її потрібно пекти. Якщо ви бачите, що паска швидко і сильно почервоніла, можна накрити її зверху вирізаним з пергаменту або фольги кружечком.
Перевіряйте готовність довгою дерев'яною шпажкою. Вона повинна виходити з тіста сухою.

Готові паски залишити на 10-15 хвилин віддихатися після випічки. І вийняти з форм, якщо ви використовуєте багаторазові. Для паперових нічого робити не потрібно. Прикрасити паски (після їх повного охолодження) можна білою глазур'ю. Для цього в білок додайте 150-200 г цукрової пудри і виделкою ретельно перемішайте. Полийте зверху пасочки і прикрасьте кольоровою посипкою або цукатами.

З прийдешнім Великоднем і смачних пасок!

Акційні товари
Каталог