+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Смачніше за чизкейк: рецепт йогуртового торта з низьким вмістом вуглеводів

Смачніше за чизкейк: рецепт йогуртового торта з низьким вмістом вуглеводів

19.11.2021

Смачніше за чизкейк: рецепт йогуртового торта з низьким вмістом вуглеводів

Як приготувати торт без борошна і масла - ніжний, як хмаринка, і неймовірно смачний!

Чизкейк - спокуслива класика серед десертів, хоча калорій в ньому, на жаль, багато. На щастя, креативні кондитери, небайдужі до турбот про фігуру, придумали альтернативу - торт, схожий на чизкейк, але куди менш калорійний. Замість вершкового сиру в рецепті використовується натуральний грецький йогурт, жирність якого залежить від ваших уподобань.

Щоб звести калорійність торта до мінімуму, в рецепті замість цукру використовується ксиліт. Цей натуральний підсолоджувач, також відомий як «березовий цукор», видобувається з рослинної сировини, багатої полісахаридом ксиланів (наприклад, з березової деревини, мигдального лушпиння, кукурудзяних качанів, лушпиння вівса) і майже вдвічі поступається цукру в калорійності. Ксиліт успішно застосовується в кулінарії і випічці, оскільки не має зайвих присмаків.

Відчутна різниця в калоріях не впливає на зовнішній вигляд - повітряне йогуртове тісто покривається золотистою скоринкою, і зовні торт ні в чому не поступається справжньому чизкейку. Не дивно, що цей рецепт б'є рекорди популярності по всьому світу.

У торті з легкою йогуртово-лимонною кислинкою мало калорій, а ще менше - інгредієнтів. Цей простий і доступний рецепт ідеальний для тих, хто любить побалувати себе, колег і гостей свіжою випічкою, але терпіти не може довго возитися з тістом. До того ж, заощадивши час на замішуванні тіста, ви зможете вдосталь експериментувати з декором, вибираючи фрукти і ягоди на свій смак і розкладаючи їх поверх випеченого коржа. 

Йогуртовий торт

 Інгредієнти (для випічки у формі діаметром 20-21 см, висотою 7 см):

Приготування:

  1. Для випічки краще використовувати яйця не відразу з холодильника, а дати їм полежати годину в мисці на столі, щоб вони стали кімнатної температури. Акуратно відокремте яєчні білки від жовтків. Збийте міксером яєчні жовтки з ксилітом, поки суміш не збільшиться в об'ємі й не побіліє.
  2. Додайте йогурт в жовткову суміш. Розріжте стручок ванілі по всій довжині, не прорізаючи наскрізь, і тупим боком ножа вишкребіть насіння з серцевини в миску. Туди ж натріть цедру з лимона, причому використовуйте тільки жовту частину цедри, не зачіпаючи білу, бо вона гірчить. Гарненько перемішайте обидва інгредієнти міксером в суміші йогурту і яєчних жовтків.
  3. Змішайте ванільний пудинг (крохмаль) з розпушувачем, додайте в миску з йогуртово-жовтковою сумішшю і ретельно перемішайте міксером все разом.
  4. В іншій мисці збийте білки міксером до стану густої сметани.
  5. В якості останнього кроку поступово введіть збиті білки в жовтково-йогуртову масу, акуратно перемішуючи від країв до центру до рівномірної консистенції. Готова маса повинна виглядати повітряною й однорідною.
  6. Застеліть роз'ємну форму папером для випічки. Розігрійте духовку до 170 градусів, перелийте тісто в форму. Випікайте торт протягом 30-35 хвилин.
  7. Залиште торт остигати в вимкненій духовці з відкритими дверцятами ще на 10-15 хвилин.
  8. Дістаньте десерт з духовки і дайте йому повністю охолонути. Тільки після цього виймайте його з форми.
  9. Подавайте в тому ж вигляді, прикрасивши ягодами / фруктами або обсипавши цукровою пудрою або шоколадною крихтою. Та не дуже захоплюйтеся добавками, якщо вас турбує калорійність.
  10. Якщо хочете, можете залишити його на ніч в холодильнику - це посилить його смак, і він не втратить «пухнастої» текстури. 

Смачного!

Акційні товари
Каталог