+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепт тижня: тарт з інжиром і горіхами

Рецепт тижня: тарт з інжиром і горіхами

10.01.2020

Рецепт тижня: тарт з інжиром і горіхами

Взимку морозними днями нас постійно супроводжує бажання загорнулися з ніг до голови в теплу ковдру з чаєм та чимось смачненьким. В такому випадку пропонуємо спекти запашний і поживний тарт з інжиром та волоськими горіхами. Основа тарту зроблена за рецептом великого французького кондитера П'єра Ерме.

Тож купуємо все необхідне в інтернет-магазині МегаМаркет і гайда на кухню. 

Рецепт тарту з інжиром і горіхами

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукрова пудра – 95 г
  • Сіль - дрібка
  • Мигдалеве борошно – 30 г
  • Яєчні жовтки – 50 г
  • Цільнозернове борошно (можна звичайне) – 250 г

Інгредієнти для начинки:

  • Вершкове масло – 160 г
  • Цукор (можна коричневий) – 160 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Перемелені в кавомолці волоські горіхи – 190 г
  • Свіжий інжир – 4-5 шт.
  • Кориця – 1 ч.л. 

Спосіб приготування:

1. Розм’якшене масло збийте з цукровою пудрою, сіллю і мигдалевим борошном в пухку масу. Додайте жовтки, ще раз збийте до однорідності.

2. Всипте борошно і силіконовою лопаткою замісіть пастоподібне тісто. Відділіть приблизно 350 г тіста для майбутнього тарту (решту можна заморозити або спекти смачне пісочне печиво). Зберіть тісто докупи, притисніть долонею, щоб вийшов диск, загорніть в плівку і відправте в холод на 1-1,5 години.

3. Дістаньте тісто з холодильника, дайте йому постояти пару хвилин при кімнатній температурі, розкатайте обережно до товщини приблизно 3-4 мм. Це зручно робити на силіконовому килимку або на великому шматку пергаменту.

4. Тісто обережно перенесіть в не змащену маслом форму, притисніть до стінок, скалкою зріжте зайве, проколіть виделкою, і відправте в холодильник мінімум на 1,5 години, щоб тісто звикло до форми.

5. Через 1,5 годин накрийте основу для майбутнього тарта пергаментом, насипте зверху горох або іншу крупу, наприклад, перлову. Випікайте основу 20 хв під гнітом, потім зніміть і печіть ще 10 хв до рум’яності. Дайте основі повністю вистигнути.
Якщо все правильно зробити, тісто не має сповзти під час випікання і у вас вийде гарна та рівна основа для тарту.

6. Для начинки: масло збийте з коричневим цукром, додайте яйця, ще раз збийте, потім всипте перемелені горіхи та збийте ще раз до однорідності.

7. Вилийте начинку в основу для тарта, зверху довільно розкладіть шматочки інжиру та посипте корицею. Випікайте при 180ºС протягом 30 хв.

8. Готовий тарт повністю остудіть перед подачею.

Смачного!

Акційні товари
Каталог