+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепт дня: стейк з лосося в паназійському стилі

Рецепт дня: стейк з лосося в паназійському стилі

06.03.2020

Рецепт дня: стейк з лосося в паназійському стилі

Якщо бажаєте чогось екзотичного, спробуйте приготувати страву з паназійської кухні. Кухня кожної країни Азійського регіону по-своєму унікальна, проте можна виділити загальні риси:

  • Страви готуються з незвичних для нас продуктів, які поєднуючись між собою створюють неймовірний смак і структуру страв.
  • Гарячі страви готуються в традиційній глибокій сковороді вок (wok). Смаження у воці відбувається за кілька секунд при дуже високій температурі з енергійним перемішуванням інгредієнтів. Завдяки цьому, продукти зберігають якнайбільше корисних речовин і натурального смаку.
  • Всі страви подаються на стіл не по черзі, а одночасно і починати куштувати їх можна як з десертів, так і з супів або закусок.

Знайомство з паназіатською кухнею краще починати з простих страв, наприклад, з приготування стейку лосося за нашим рецептом. 

Лососевий стейк з кунжутною олією і соусом теріякі

Інгредієнти:

  • Філе лосося - 500 г
  • Салат фрілліс - кілька листів
  • Печериці - 250 г
  • Червона цибуля - ½ шт.
  • Кінза - 2-3 гілочки
  • Соуc теріяки - 150 мл
  • Оливкова олія - для смаження
  • Кунжутна олія - для заправки
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Кунжут - 20 г
  • Лайм - 1 шт. (можна замінити половиною лимона)
  • Сіль, мелений чорний перець, цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печериці розріжте на 4 частини, червону цибулю наріжте півкільцями, кінзу крупно порубайте, перець чилі наріжте кільцями.
  2. У сотейнику розігрійте соус теріякі, додайте туди цукор і сік лайма.
  3. Філе лосося розріжте на порційні стейки. Приправте сіллю, свіжомеленим чорним перцем і скропіть невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажте стейки з обох боків по 1,5 хвилини. Потім змастіть сумішшю з цукру, соку лайма і соусу теріякі й обсмажте ще раз по хвилині з кожного боку.
  4. На іншій сковороді протягом 30-40 секунд обсмажте на оливковій олії цибулю, потім додайте печериці ще на хвилину і перець чилі. Додайте залишок соусу теріякі, листя салату і припустіть на вогні ще протягом 20 секунд.

На тарілку акуратно викладіть стейк, скропіть його кунжутною олією і посипте попередньо підрум'яненим насінням кунжуту. Поруч викладіть гарнір з овочів, прикрасьте часточкою лайма і гілочкою кінзи.

Акційні товари
Каталог