- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Рецепт дня: стейк з лосося в паназійському стилі
06.03.2020
Якщо бажаєте чогось екзотичного, спробуйте приготувати страву з паназійської кухні. Кухня кожної країни Азійського регіону по-своєму унікальна, проте можна виділити загальні риси:
- Страви готуються з незвичних для нас продуктів, які поєднуючись між собою створюють неймовірний смак і структуру страв.
- Гарячі страви готуються в традиційній глибокій сковороді вок (wok). Смаження у воці відбувається за кілька секунд при дуже високій температурі з енергійним перемішуванням інгредієнтів. Завдяки цьому, продукти зберігають якнайбільше корисних речовин і натурального смаку.
- Всі страви подаються на стіл не по черзі, а одночасно і починати куштувати їх можна як з десертів, так і з супів або закусок.
Знайомство з паназіатською кухнею краще починати з простих страв, наприклад, з приготування стейку лосося за нашим рецептом.
Лососевий стейк з кунжутною олією і соусом теріякі
Інгредієнти:
- Філе лосося - 500 г
- Салат фрілліс - кілька листів
- Печериці - 250 г
- Червона цибуля - ½ шт.
- Кінза - 2-3 гілочки
- Соуc теріяки - 150 мл
- Оливкова олія - для смаження
- Кунжутна олія - для заправки
- Перець чилі - 1 шт.
- Кунжут - 20 г
- Лайм - 1 шт. (можна замінити половиною лимона)
- Сіль, мелений чорний перець, цукор – за смаком
Спосіб приготування:
- Печериці розріжте на 4 частини, червону цибулю наріжте півкільцями, кінзу крупно порубайте, перець чилі наріжте кільцями.
- У сотейнику розігрійте соус теріякі, додайте туди цукор і сік лайма.
- Філе лосося розріжте на порційні стейки. Приправте сіллю, свіжомеленим чорним перцем і скропіть невеликою кількістю оливкової олії. Обсмажте стейки з обох боків по 1,5 хвилини. Потім змастіть сумішшю з цукру, соку лайма і соусу теріякі й обсмажте ще раз по хвилині з кожного боку.
- На іншій сковороді протягом 30-40 секунд обсмажте на оливковій олії цибулю, потім додайте печериці ще на хвилину і перець чилі. Додайте залишок соусу теріякі, листя салату і припустіть на вогні ще протягом 20 секунд.
На тарілку акуратно викладіть стейк, скропіть його кунжутною олією і посипте попередньо підрум'яненим насінням кунжуту. Поруч викладіть гарнір з овочів, прикрасьте часточкою лайма і гілочкою кінзи.
ПоділитисяПопередня стаття
Сніданок у ліжко на 8 Березня
Квіти та подарунки у Міжнародний жіночий день - звичайна справа. Але те, що дійсно приємно здивує будь-яку жінку - це св...
Наступна стаття
Весняні салати: ТОП-5 легких рецептів
Навесні зовсім не хочеться споживати складні й важкі для шлунку страви. Ідеальним рішенням в цьому випадку буде приготув...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00