+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Простий рецепт моті з рисового борошна в домашніх умовах

Простий рецепт моті з рисового борошна в домашніх умовах

23.07.2021

Простий рецепт моті з рисового борошна в домашніх умовах

Модний японський десерт, який подобається всім! 

Що таке моті?

Моті (мочі) - це японський вид тіста, приготованого з клейкого рису. Особливість цього рису в тому, що при довгому товченні, він набуває солодкого смаку. Тісто легко приготувати в домашніх умовах. З використанням тіста моті готують багато страв.

У наш час популярність набирають:

Дайфуку - моті з солодкою начинкою.

Моті з морозивом - особливо популярний в жарку пору року. 

Як приготувати моті з рисового борошна в домашніх умовах?

Сьогодні ми розповідаємо рецепт приготування цього найніжнішого десерту. 

Кухня: Японська

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій: 12 шт. 

Для приготування моті в домашніх умовах нам знадобиться:

* Важливо використовувати саме клейке спеціальне борошно, інакше десерт може не вийти.

Для начинки нам необхідно:

Начинка для моті:

Отже, почнемо приготування з начинки. Збиваємо холодні вершки разом з холодним вершковим сиром до стійких піків, перекладаємо в кондитерський мішок і поки відкладаємо вбік. Якщо будемо використовувати ягоди, необхідно вибирати дрібні, якщо - фрукт, то треба порізати його на невеликі квадратики. 

Приготування тіста для моті:

У чаші змішуємо цукор, борошно і воду, затягуємо верх харчовою плівкою і ставимо в мікрохвильову піч (з потужністю не менше 800) на 2 хв, дістаємо, перемішуємо і прибираємо в мікрохвильовку ще приблизно на хвилину. Тісто має бути без води і по консистенції - дуже липке. На притрушену крохмалем поверхню виливаємо наше тісто. Руки і тісто потрібно добре обсипати крохмалем. Обережно, тісто дуже гаряче!

Працювати з тістом потрібно дуже швидко.

Поки тісто тепле, воно добре буде запечатуватися, тому начинка повинна бути приготовлена заздалегідь​​! Розтягуємо тісто руками або акуратно качалкою в тонкий пласт, приблизно 2-3 мл, і вирізаємо кружечки діаметром 9-10 см. Видавлюємо заздалегідь приготовлений крем, зверху кладемо шматочок фрукта й акуратно запечатуємо по колу.

Так повторюємо дії до того моменту, поки у нас не залишиться тіста.

Далі, через дрібне сито притрушуємо крохмалем наші моті й прибираємо в холодильник, хвилин на 30-40. Тепер заваріть чашечку чаю і насолоджуйтеся цим неймовірним і вкрай незвичайним десертом.

Смачного!

Акційні товари
Каталог