- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Простий рецепт моті з рисового борошна в домашніх умовах
23.07.2021
Модний японський десерт, який подобається всім!
Що таке моті?
Моті (мочі) - це японський вид тіста, приготованого з клейкого рису. Особливість цього рису в тому, що при довгому товченні, він набуває солодкого смаку. Тісто легко приготувати в домашніх умовах. З використанням тіста моті готують багато страв.
У наш час популярність набирають:
Дайфуку - моті з солодкою начинкою.
Моті з морозивом - особливо популярний в жарку пору року.
Як приготувати моті з рисового борошна в домашніх умовах?
Сьогодні ми розповідаємо рецепт приготування цього найніжнішого десерту.
Кухня: Японська
Час приготування: 20-30 хв.
Порцій: 12 шт.
Для приготування моті в домашніх умовах нам знадобиться:
- Вода - 220 г
- Цукор - 100 г
- Рисове клейке борошно - 100 г*
- Кукурудзяний крохмаль - для посипання і розкочування тіста.
* Важливо використовувати саме клейке спеціальне борошно, інакше десерт може не вийти.
Для начинки нам необхідно:
- Вершковий сир - 50 г
- Вершки жирністю 33-35% - 50 г
- Будь-які фрукти або ягоди
Начинка для моті:
Отже, почнемо приготування з начинки. Збиваємо холодні вершки разом з холодним вершковим сиром до стійких піків, перекладаємо в кондитерський мішок і поки відкладаємо вбік. Якщо будемо використовувати ягоди, необхідно вибирати дрібні, якщо - фрукт, то треба порізати його на невеликі квадратики.
Приготування тіста для моті:
У чаші змішуємо цукор, борошно і воду, затягуємо верх харчовою плівкою і ставимо в мікрохвильову піч (з потужністю не менше 800) на 2 хв, дістаємо, перемішуємо і прибираємо в мікрохвильовку ще приблизно на хвилину. Тісто має бути без води і по консистенції - дуже липке. На притрушену крохмалем поверхню виливаємо наше тісто. Руки і тісто потрібно добре обсипати крохмалем. Обережно, тісто дуже гаряче!
Працювати з тістом потрібно дуже швидко.
Поки тісто тепле, воно добре буде запечатуватися, тому начинка повинна бути приготовлена заздалегідь! Розтягуємо тісто руками або акуратно качалкою в тонкий пласт, приблизно 2-3 мл, і вирізаємо кружечки діаметром 9-10 см. Видавлюємо заздалегідь приготовлений крем, зверху кладемо шматочок фрукта й акуратно запечатуємо по колу.
Так повторюємо дії до того моменту, поки у нас не залишиться тіста.
Далі, через дрібне сито притрушуємо крохмалем наші моті й прибираємо в холодильник, хвилин на 30-40. Тепер заваріть чашечку чаю і насолоджуйтеся цим неймовірним і вкрай незвичайним десертом.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Сирна запіканка без манки і борошна: простий рецепт
Дуже ніжна запіканка, прямо тане в роті! І дуже дієтична, оскільки не містить ні борошна, ні манки, ні крохмалю! Рецепт ...
Наступна стаття
Спаржа в беконі на грилі за 15 хвилин
Спаржа в беконі - вишукана страва, якою не соромно пригостити друзів або гостей, що раптово прийшли, витративши на приго...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00