- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Пиріг з кавуна без випікання
27.08.2021
Поки у нас є кавуни, літо не закінчується!
У більшості літо асоціюється з величезними, смугастими, ароматними і солодкими кавунами. Тому щоб подовжити відчуття теплого літа, пропонуємо до вашої уваги простий пиріг без випічки з соковитою кавуновою начинкою. І це все під повітряною шапочкою зі збитих вершків — ну хіба ж можливо встояти?
Кавуново-вершковий пиріг
Основа:
- Пісочне печиво (домашнього або магазинного виробництва) - 350 г
- Вершкове масло - 175 г
Начинка:
- Кавун (м’якоть без кісточок) - 650 г
- Цукор - 80 г
- Білок - 60 г (~2 шт.)
- Жирні вершки - 245 г
- Желатин - 17 г + вода - 75 г
Оздоблення:
- Жирні вершки - 150-200 г
- Цукрова пудра - 20-30 г
Спосіб приготування:
1. Застеліть пергаментним папером дно форми діаметром 20-22 см. Печиво подрібніть на крихту. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Змішайте крихту з вершковим маслом.
2. Зробіть "чашу" з тіста, ретельно розподіляючи крихту по дну та бортиках форми. Готову основу поставте в холодильник.
3. Кавун з цукром збийте блендером. Перелийте в каструльку і трохи підігрійте. Попередньо замочений желатин розчиніть в мікрохвильовці та влийте в теплий кавуновий сік, ретельно перемішуючи. Накрийте плівкою та поставте в холодильник до того моменту, поки маса не почне трошки схоплюватися (бо потім масу буде важко перемішати до однорідності з іншими інгредієнтами).
4. Білки кімнатної температури збийте міксером з дрібкою солі до стійких піків. Тим часом збийте холодні вершки до пишності.
5. Силіконовою лопаткою або вінчиком обережно підмішайте 1/3 білків до кавунового соку. Далі підмішайте ще 1/3 збитих вершків. Повторюйте процедуру, поки не отримаєте однорідну повітряну масу.
6. Влийте кавуновий мус в охолоджену основу для майбутнього десерту та поставте на ніч у холодильник.
7. Коли середина десерту повністю застигне, обережно зніміть бортики форми, при необхідності допомагаючи ножем, і перенесіть його на блюдо для подачі.
8. Вершки з цукровою пудрою збийте до загустіння, викладіть зверху на пиріг лопаточкою або за допомогою кондитерського мішка.
Подавайте десерт охолодженим.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Кіш з сиром і шпинатом: покроковий рецепт
Кіш зі шпинатом і сиром - пиріг з французькими коренями. Класичний варіант, з копченим беконом, був винайдений в Лотарин...
Наступна стаття
Сковорода: на що звернути увагу при виборі
При покупці сковорідки зазвичай обирають за брендом. Але для реального використання краще звернути увагу на інші характе...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00