+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новорічне меню 2020 року. Частина перша

Новорічне меню 2020 року. Частина перша

06.12.2019

Новорічне меню 2020 року. Частина перша

Новорічний стіл повинен рясніти стравами, оскільки вважається, чим багатше застілля, тим щасливішим буде наступний рік. Ось чому багато господинь починають думати про меню за кілька місяців і включають у нього як мінімум одну гарячу страву, пару закусок, кілька салатів і обов’язково десерт.

Загальні рекомендації

В 2020 році головним тотемом буде білий металевий Щур. Це всеїдна тварина, що значно полегшує завдання господиням. Тому готувати можна які завгодно страви. Важливо, щоб на новорічному столі у 2020 році була різноманітність, що дуже порадує Щура. Готувати слід з якісних і натуральних продуктів, оскільки це і корисно для здоров’я, і задобрить щура, який любить смачно поїсти.
Рекомендується використовувати для столу зернові, які так подобаються покровителю 2020 року. Якщо господиня не планує готувати каші, то буде досить поставити на стіл красиву тарілочку з зерном на свій смак. У 2020 рік щура не слід використовувати такі продукти для новорічного свята, як білокачанна капуста, редис і бобові. З них не рекомендується готувати святкові страви. Покровитель року їх не любить і може образитися. Краще звернути увагу на прості новорічні рецепти.

Основні страви

За східним календарем 2020 року протегує металевий Щур. Гризун невибагливий до їжі, тому на гаряче можна подати і рибу, і м’ясо, і курку, і овочі.

Запечена скумбрія

Інгредієнти на 4 порції:

  • Скумбрія - 2 риби середніх розмірів
  • Лимонний сік - 2 ст. л.
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Ароматні трави: розмарин, чебрець, орегано
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль і перець – за смаком
  • Рослинна олія - 3 ст. л.

Приготування:

  1. В окремій мисочці змішайте олію, всі приправи, дрібно нарізаний часник і цедру лимона. Відставте в сторону на 10 хвилин.
  2. Почистьте рибу: видаліть нутрощі, відріжте голову і хвіст, почистьте ножем шкіру. Добре промийте.
  3. Далі рясно обмажте рибу сумішшю олії й приправ з двох сторін і всередині.
  4. Викладіть рибу в жаротривкий посуд з високими бортами, застелену пергаментом (наприклад, гусятницю).
    Запікайте 20 хвилин в духовці при температурі 200°C.
  5. Готову охолоджену рибу окропіть лимонним соком. 

Овочева лазанья

Інгредієнти:

  • Морква - 3 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Перець болгарський -1 шт.
  • Листи для лазаньї - 350 г
  • Оливкова олія - 4 ст. л.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир кисломолочний - 150 г
  • Сир твердих сортів - 130 г
  • Шпинат - 1 пучок
  • Базилік - 1 невеликий пучок
  • Спеції - за смаком

Приготування:

  1. Помийте моркву, цукіні та перець. Наріжте невеликими кубиками. Подрібніть у блендері до однорідного стану помідори, оливкову олію і базилік.
  2. Нарізані кубиками овочі обсмажте на оливковій олії до появи золотистої скоринки, попередньо додавши до них трохи спецій. На завершення покладіть подрібнений шпинат. Після того, як приготовані овочі охолонуть, подрібніть їх у блендері. Додайте кисломолочний сир. Перемішайте.
  3. Зберіть страву: на дно форми для запікання викладіть трохи томатного соусу, листя лазаньї, начинку, потім знову томатний соус, листи лазаньї. Чергуйте шари до тих пір, поки всі інгредієнти не опиняться в ємності. Останній шар – листок лазаньї. Посипте все тертим сиром.
  4. Відправте страву в духовку, прогріту до 180°C, на 40-50 хвилин. Готову лазанью поділіть на порційні шматки та прикрасьте листям базиліка.

На наступному тижні ми продовжимо розглядати найсмачніші страви для вашого новорічного святкового столу 2020!

Акційні товари
Каталог