+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новий рік 2022: закуски до святкового столу

Новий рік 2022: закуски до святкового столу

10.12.2021

Новий рік 2022: закуски до святкового столу

Складання меню на Новий 2022 рік займає значну частину часу, витраченого на підготовку до свята. Потрібно підібрати страви, які припадуть до смаку не лише всім гостям, а й символу наступного року. Добре, якби на їх приготування не довелося витрачати багато часу. Закуски, салати, гарячі страви та десерти, що відповідають цим вимогам, зібрані в нашій добірці. 

Характер і гастрономічні вподобання символу 2022

За східним календарем новий рік 2022 пройде під покровительством Чорного Водяного Тигра. Це тварина, що має гострий розум і життєву мудрість, завжди відкрита до пізнання нового, зберігає ясність мислення і присутність духу в будь-якій ситуації. Поєднання грізності та м'якості дозволяє великим кішкам контролювати свої емоції та не піддаватися на провокації.

Що стосується гастрономічних уподобань, то тигри будуть раді великій кількості м'яса на столі, але не відмовляться від овочів і зелені. Їм припадуть до душі старі та перевірені рецепти, але й до кулінарних експериментів вони ставляться позитивно.

Новорічні закуски

Закуски в меню на Новий рік – це прелюдія до основної страви, але це не означає, що приготуванню страв із цієї категорії не потрібно приділяти достатньо часу. На святі саме закуски задають тон майбутньому застіллю, тому вони мають бути смачними та красиво оформленими.

Сирна тарілка

Більшість людей звикли бачити сир на святковому столі у складі салатів або на бутербродах, а дарма, адже сирна тарілка стане не лише простою у приготуванні смачною закускою, а й прикрасою столу.

А щоб це було справді так, окрім фото для натхнення слід ознайомитися з основними правилами формування сирної тарілки:

  • Друга назва цієї закуски – сирна дошка, бо сири зазвичай подають на дерев'яній дошці. Це має бути дошка, яка використовується тільки для цих цілей, а не звичайна обробна зі слідами роботи кухонної сокири чи ножа. Якщо немає дерев’яної дошки, то її можна замінити сервірувальною дошкою зі сланцю або лаконічною круглою тарілкою, або прямокутним білим блюдом.
  • Сири з тарілки за правилами столового етикету допускається брати руками, але більшість (у тому числі з огляду на пандемію Covid-19) вважають за краще використовувати прилади, тому потрібно подбати про дерев'яні зубочистки або шпажки.
  • Сири розкладають за годинниковою стрілкою, починаючи з 6 годин і м'якого і ніжного сиру, далі рухатися до більш насичених і ароматних. Сири повинні бути кімнатної температури і не торкатися розкладки, щоб їх смаки й аромати не змішувалися.
  • Компанію сирам на дошці повинні складати різні смаколики, мед, горіхи, виноград, інжир, сухофрукти, цукати, полуниця, малина, ожина, солодкі джеми, цибульний мармелад. Щоб підкреслити аромат благородних сирів, поруч із ними можна викласти свіжі пряні трави. Оптимальна кількість видів сиру для тарілки – 5-7. Кожна скибочка на тарілці повинна містити середину, центральну частину і дозрілу скоринку. Це дозволить повністю розкрити смак продукту.

М'ясна тарілка

Ця закуска має таку саму місію на новорічному столі, як і сирна тарілка – познайомити гостей з різними смаками та текстурами, розіграти апетит перед основною стравою.

У кожній країні є свої продукти, які включають у цю закуску, але класичний набір обов'язково повинен включати:

  • м'яку нарізку (наприклад, прошуто, мортаделло);
  • тверді копчені ковбаси (салямі або чоризо);
  • запечений цільний шматок м'яса (наприклад, корейку або філе індички);
  • сало дуже тонко нарізане;
  • паштет чи рієту (паштет грубої структури з м'ясними волокнами).

На тарілці обов'язково мають бути продукти, які підкреслять смак м'яса: гірчиця в зернах, оливки, мариновані огірочки, помідори чері, хрін, гострі та кисло-солодкі грузинські соуси (ткемалі). Смак паштету можна відтінити солодким джемом, наприклад з інжиру. До м'ясної тарілки обов'язково потрібний хліб. Це може бути бородинський (для сала), багет (для паштету), солоні крекери, хрусткі хлібні палички. Хліб краще відразу нарізати порційно, щоб потім не відволікатися під час застілля.

Щасливого та смачного Вам Нового 2022 Року!

Акційні товари
Каталог