+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новий рік 2022: ситні гарячі страви

Новий рік 2022: ситні гарячі страви

24.12.2021

Новий рік 2022: ситні гарячі страви

Після кількох тостів під закуски та салати, душа та шлунок захочуть чогось гарячого та більш ситного. Це час подавати гаряче. Зустрічаючи Новий рік 2022, особливо актуальними будуть м'ясні страви у вигляді цілої тушки птиці або інших сортів м'яса, приготованих великими шматками. 

Качка з яблуками, апельсинами та інжиром у духовці

У цьому рецепті немає нічого незвичайного (ну хіба що інжир), але чим простіше, тим смачніше. Головне, що качка за цим рецептом виходить ніжною, соковитою і не сухою.

Щоб запекти птаха цілком із фруктами знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Качку ретельно вимити як зовні, так і всередині; витерти птицю насухо і натерти сумішшю із солі та перцю.
2. Лимон і апельсин нарізати на четвертинки, разом з паличкою кориці та гілочками розмарину покласти всередину качки. Зафіксувати шкірку в місці розрізу зубочисткою, а крила та ніжки зв'язати, щоб вона не розвалилася в процесі запікання.
3. Спочатку розігріти духовку до 240 градусів, укласти качку спиною догори і готувати 20 хвилин.
4. Потім перевернути птицю, температуру зменшити до 170 градусів і готувати 1,5 години, періодично поливаючи жиром, що виділився. Після зазначеного часу на лист поруч з качкою викласти нарізані фрукти і відправити в духовку ще на 40 хвилин.

Гарячу качку потрібно накрити фольгою і дати їй трохи відпочити приблизно 20 хвилин. Після цього можна подавати до столу цілою або розрізавши на порційні шматочки.

Курячі ніжки з розмарином та картоплею

Розмарин поважається багатьма кухарями у різних куточках світу завдяки його здатності надавати стравам приємного аромату, не спотворюючи і не забиваючи їх смак. Саме так відбувається при запіканні курячих ніжок із картоплею у духовці. Ця страва добра ще тим, що разом із гарячим одночасно готується і гарнір.

Пропорції необхідних інгредієнтів:

Як приготувати:

1. Стегенця вимити, обсушити і натерти олією, сіллю, перцем і подрібненим розмарином.
2. Очищену картоплю нарізати часточками і змішати з олією, сіллю, перцем, часточками часнику і подрібненим розмарином.
3. У форму для запікання викласти картоплю, на неї товсті кружки лимона, а на них курячі ніжки. Запікати в духовці до готовності при 200 градусах 30-45 хвилин.

Подавати готову страву можна в гарній формі для запікання, прикрасивши гілочками свіжого розмарину.

Свинячі стейки на сковороді

Тигру, символу Нового 2022 року, припаде до вподоби соковитий ніжний стейк зі свинини. Приготування такої основної страви займає кілька хвилин, але приготувати і замаринувати м'ясо краще завчасно.

Для правильного соковитого стейка знадобляться:

Готуємо наступним чином:

1. Приготувати суміш із паприки, гірчиці, солі та перцю. Обмазати нею стейки з усіх боків і залишити їх маринуватися щонайменше на пів години, в ідеалі - на ніч у холодильнику, прикривши плівкою.
2. Підготовлені та добре промариновані стейки змастити за допомогою силіконового пензлика олією та смажити до готовності на сильно розпеченій сковороді, яку змащувати нічим не потрібно.

Товщина стейків може варіювати від 1 до 5 см, як і час обсмажування залежно від бажаного ступеня прожарювання. До цієї гарячої страви добре підійдуть гарніри зі свіжих овочів.

Щасливого та смачного Вам Нового 2022 Року!

Акційні товари
Каталог