- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Найлегший рецепт торта «Наполеон»
04.09.2020
Інгредієнтів - мінімум, а результат - пальчики оближеш!
Мало часу, а смачненького ж так хочеться. Але при одній лише думці про метушню з тістом і кремом - руки опускаються самі. Не поспішайте відкладати на безрік бажання зайнятися випічкою. Спекти бабусин повітряний, м'який наполеон - так просто!
Легкий рецепт торта «Наполеон»
Для коржів знадобляться такі інгредієнти:
Для заварного крему:
- Яєчні жовтки - 3 шт.
- Цукор - 2,5 склянки
- Вершкове масло - 250 г
- Молоко - 1 склянка
- Борошно - 0,5 склянки
Спосіб приготування коржів:
- Просійте 5 склянок борошна. Додайте маргарин кімнатної температури і порубайте ножем в однорідну крихту.
- Влийте 1 склянку молока, швидко замісіть тісто. Воно має вийти жирним, не прилипає до рук і дошки.
- Тісто розділіть навпіл, а кожну частину - на 7 шматочків (всього вийде 14 шматочків). Розкачайте дуже тонко. Перекладіть на чисте сухе деко, розправте.
- Випікайте при 200 градусах до золотистого кольору 5-7 хвилин. Важливо не перетримати. Зніміть дуже обережно широким ножем, адже коржі дуже тендітні.
- Обрізки розкидайте на деко і запечіть до світло-коричневого кольору. Коли обрізки охолонуть, розімніть їх у велику крихту.
Спосіб приготування заварного крему для «Наполеона»:
- 3 жовтки розітріть з 3 ст. л. цукру, всипте 3 ст. л. борошна. Перемішайте. Розведіть невеликою кількістю молока до консистенції густої сметани.
- Молоко, що залишилось (0,5 л) закип'ятіть і влийте в масу, помішуючи. Доведіть до кипіння. Остудіть. Масло збийте з 2 склянками цукру. По ложці додавайте заварний крем і збивайте на середній швидкості щоразу до гладкості.
- Коржі промажте тонким шаром крему і складіть в стопку. Обрізки подрібніть і посипте зверху. Трохи крихт залиште.
- Накрийте дошкою й акуратно поставте зверху невеликий гніт. Наприклад, чайник з водою. Так залиште на ніч. Вранці зніміть гніт. Крем, що витік з боків розмажте й обсипте крихтою.
Якщо ж ви не маєте часу на приготування тортику навіть за цим простим рецептом, тоді ви можете придбати готові торти й тістечка з доставкою додому в інтернет-магазині МегаМаркет.
ПоділитисяПопередня стаття
Чому ми всі так любимо пасту і що важливо знати про цю страву?
«Життя - це суміш магії і пасти», - сказав одного разу Федеріко Фелліні. І це чиста правда, оскільки відповіді на всі пи...
Наступна стаття
Як використовують перець у кулінарії різних країн світу?
Запашний чорний, пекучий червоний, делікатний рожевий, зелений і білий - у перцю з різних країн така палітра кольору і с...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00