+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Мінеральна вода: як вибрати хорошу воду

Мінеральна вода: як вибрати хорошу воду

10.09.2021

Мінеральна вода: як вибрати хорошу воду

Вода життєво важлива і вкрай необхідна для людини, адже залежно від віку, маси тіла і статі, клітини організму складаються з рідини на 60-80%. Вода бере участь в процесі перетравлення їжі, транспортує кисень і поживні речовини по кровоносній системі, сприяє виведенню токсинів та інших шкідливих речовин з організму. Тож не дивно, що без їжі людина може прожити понад місяць, а без води гине менше ніж за тиждень.

Тому так важливо підтримувати водний баланс організму, пити чисту і якісну воду не менше двох літрів в день, але головне - не перестаратися. Надлишок води в організмі не менш шкідливий, ніж її недолік. Вода не лише підтримує життя в людському організмі, але навіть допомагає вилікуватися від багатьох хвороб!

Природна мінеральна вода, при грамотному підході, лікує найрізноманітніші захворювання, сприяє повному позбавленню від недуг або підтримці стійкої ремісії хронічних захворювань. Про природну воду, як правильно її обрати і вживати сьогодні розповімо докладніше. 

Як вірно вибрати мінеральну воду?

Існує маса видів і груп мінеральних вод, різних між собою за цільовим призначенням, температурою, гідрогеохімічними особливостями й іншими параметрам. Але в першу чергу необхідно звернути увагу на мінералізацію. Адже не всі види мінеральних вод можна пити щоденно, через високу концентрацію мінералів. 

Види мінеральної води за вмістом солей: 

Столова - де концентрація солей до 1 грама на літр води. Столові води м'які та приємні на смак, без сторонніх запахів і домішок. Мінеральну столову воду можна вживати щоденно і всій родині, як для звичайного пиття, так і для втамування спраги.

Лікувально-столова - концентрація солей від 1 до 10 грамів на літр. Такі води використовують і для лікування, і для щоденного вживання, але упродовж невеликого періоду, щоб отримати від продукту лише користь.

Лікувальна - має високу концентрацію солей - від 10 грамів на літр води. Вживання такої води безпечне лише за призначенням лікаря, оскільки має суттєву мінералізацію та часто містить значну кількість йоду, брому і бору. Склад відрізняється, залежно від родовища. Саме за такою концентрацією солей їдуть в санаторії та проходять курс лікування. Деякі мінеральні води бажано вживати з джерела.

У магазинах також можна зустріти води в пляшках: артезіанські, джерельні, природні. Це види питної води, що мають природне походження, але при цьому мають несуттєву мінералізацію. Вони ідеально підходять для щоденного вживання та приготування їжі. 

Упаковка і зберігання мінеральної води

Вода в скляних пляшках зберігає свої корисні властивості довше навіть при недотриманні умов зберігання та перевезення. Що стосується пластика, то дослідження показують, що при виробництві упаковки використовується лише харчовий пластик - слідів «міграції» шкідливих речовин із пластику в вміст пляшки зафіксовано не було, так що боятися такої упаковки не варто.

До того ж законодавством України передбачено лише два консерванти:

  • вуглекислий газ;
  • срібло.

Якщо вода негазована та не містить іонів срібла, довге збереження забезпечується завдяки новітнім технологіям стерилізації та герметизації.

Пластикові пляшки неможливо використовувати для пакування води повторно, тому, будь ласка, звертайте особливу увагу на утилізацію. Адже чиста планета - наша спільна турбота.

 

Придбати мінеральну воду з доставкою додому можна в інтернет-магазині МегаМаркет. Також широкий вибір мінеральної води, як у пластикових, так і скляних пляшках є в магазинах МегаМаркет за адресами:

  • м. Київ, вул. Антоновича, 50
  • м. Київ, вул. Щербаківського, 58
  • м. Бровари, вул. Київська, 316
  • с. Ходосівка, Обухівське шосе-1, буд. 16
  • с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп. 1
  • с. Капітанівка, вул. Соборна, буд. 6, корп. 1,2 

Бережіть здоров’я і споживайте правильну воду!

Акційні товари
Каталог