+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Made in Japan: що таке японська дієта?

Made in Japan: що таке японська дієта?

14.02.2020

Made in Japan: що таке японська дієта?

Сьогодні у всьому різноманітті дієт кожен може вибрати ту, яка припаде йому до смаку. Особливою популярністю користується японська дієта, за допомогою якої за пару тижнів без голодувань можна скинути до 8 кілограмів. Розповідаємо головні правила "японки". 

Що таке японська дієта?

Почнемо з того, що самі японці свій раціон дієтичним не вважають. Для них це звична система харчування, яка допомагає залишатися здоровими і молодими (за статистикою в Японії найвища тривалість життя і низький відсоток жінок, які страждають ожирінням). Тому японська дієта не про улюблені всіма суші, морепродукти та соуси, а про здорове і збалансоване харчування. В основі всіх страв білок, а також відсутність м'яса і молочних продуктів. Крім того, в японській культурі практично немає десертів, "солодке" вони замінюють фруктами. Та й взагалі, у японців особливі відносини з їжею: красиве сервірування, невеликі порції, тільки свіжі продукти, приготування на пару й інші секрети, що формують цілу філософію. 

Що можна їсти?

1. Рис

Невелика порція рису передбачена навіть на сніданок. У ньому мало жирів, але досить вуглеводів, які відповідають за насичення і угамування голоду. Японці готують рис без рослинної олії й вершкового масла - це важливий пункт.

2. Риба

Лосось, тунець, форель, сардини і оселедець - в пріоритеті жирні сорти. Головне джерело Омега-3, який позитивно впливає на стан кісткової та серцево-судинної систем, а також покращує функції мозку.

3. Овочі

Японці "схиблені" на овочах. Жодне приймання їжі не обходиться без 4-5 варіантів овочевих страв, які зазвичай тушкують на воді.

4. Яйця

Ненасичені жирні кислоти, які містяться в яйцях, допомагають боротися із застарілими жировими відкладеннями.

5. Зелений чай

Крім виведення токсинів і шлаків, зелений чай нормалізує артеріальний тиск і зупиняє запальні процеси. Ось тільки захоплюватися їм не варто - не рекомендується випивати більше як 1,5 літри в день. 

Правила японської дієти

1. На весь період дієти варто відмовитися від солі та цукру.
2. Страви мають подаватись дуже маленькими порціями (приблизно 200 г за одне приймання їжі), щоб утамувати відчуття голоду на 80%. Як кажуть японці: "Їж тільки тоді, коли ти голодний".
3. Ніякого смаження на олії або маслі, їжу можна готувати виключно на парі або варити.
4. Звичні 5-6 приймань їжі доведеться скоротити до трьох. Перекушування між ними заборонені.
5. Півтора літра питної води - щоденний мінімум. 

Результат

Японська дієта розрахована на 14 днів. За цей час, завдяки значному скороченню вуглеводів і високому вмісту білків, ви втрачаєте мінімум п'ять кілограмів. 

Протипоказання

Не так багато, але вони є. Дієта протипоказана вагітним жінкам, людям із захворюваннями нирок і печінки, кардіологічними порушеннями, гастритом і виразкою.

Акційні товари
Каталог