+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Кростата: рецепт італійського пирога з малиновим варенням

Кростата: рецепт італійського пирога з малиновим варенням

24.04.2020

Кростата: рецепт італійського пирога з малиновим варенням

Кростата (Crostata) - італійський відкритий пиріг, основу якого становить пісочне тісто і начинка. Типова італійська кростата зазвичай подається холодною, тому краще готувати заздалегідь. Рецепт кростати виник настільки давно, що вона вважається старійшиною у своїй категорії страв.

Існують нескінченні варіації як солодких, так і солоних кростат. При цьому перші виступають як десерти, а другі можуть бути подані як основна страва. У солодких ласощах в ролі начинки частіше використовують фруктові варення: абрикосове, вишневе, персикове, ягідне, сливове, айвовое. Іноді випікають спочатку порожню основу, яку потім заповнюють заварним кремом, увінчаним шматочками свіжих фруктів - таку версію називають кростата ді Фрутта (crostata di frutta).

Один із сучасних видів десерту - це crostata alla nutella (пиріг, наповнений знаменитої горіховою шоколадною пастою). У центральній Італії особливою популярністю користується crostata di ricotta. Начинку для неї роблять з рікоти з цукром і лимонною цедрою. Хоча можливий варіант, доповнений всілякими горішками, какао і родзинками. Інгредієнти для солоних кростат можуть включати м'ясо, рибу та овочі, які готують заздалегідь. Навіть є версія пирога з м'ясом крабів і креветок.

Далі ми розкажемо, як приготувати кростату з малиновим варенням в домашніх умовах. 

Кростата з малиновим варенням

Час приготування: більше 3-х годин
Калорійність: 367 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Гречане або пшеничне борошно - 300 г
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 70 г
  • Апельсин - 1 шт.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Холодна вода - 50 мл
  • Густе малинове варення - 1 баночка (350 г)

Приготування:

  1. Змішайте борошно, цукор і сіль, додайте холодне масло, порізане кубиками, дрібно натерту апельсинову цедру і швидко замісіть тісто, працюючи кінчиками пальців.
  2. Влийте воду по ложці, продовжуючи замішувати тісто, сформуйте кулю, розкачайте його між двома листами пекарського паперу і поставте в холодильник на дві години.
  3. Викладіть розкачане тісто в форму: круглу (26 см) або квадратну (22 см), залишивши трохи тіста для смужок для прикраси, і поставте в розігріту до 220 °С духовку на 15 хвилин.
  4. В цей час розкачайте тісто і наріжте на смужки за допомогою ребристого коліщатка.
  5. Дістаньте напівготову основу з духовки, заповніть її варенням, прикрасьте смужками з тіста у вигляді решітки та знову поставити в духовку на 15 хвилин.

Як подавати пиріг:

            Повністю охолодіть кростату, перш ніж діставати її з форми і нарізати. 

Дивувати своїх близьких кростатою можна дуже довгий час. Не бійтеся експериментів, живіть, не знаючи кордонів, і пам'ятайте: "Кростату начинкою не зіпсуєш!"

Акційні товари
Каталог