- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Кростата: рецепт італійського пирога з малиновим варенням
24.04.2020
Кростата (Crostata) - італійський відкритий пиріг, основу якого становить пісочне тісто і начинка. Типова італійська кростата зазвичай подається холодною, тому краще готувати заздалегідь. Рецепт кростати виник настільки давно, що вона вважається старійшиною у своїй категорії страв.
Існують нескінченні варіації як солодких, так і солоних кростат. При цьому перші виступають як десерти, а другі можуть бути подані як основна страва. У солодких ласощах в ролі начинки частіше використовують фруктові варення: абрикосове, вишневе, персикове, ягідне, сливове, айвовое. Іноді випікають спочатку порожню основу, яку потім заповнюють заварним кремом, увінчаним шматочками свіжих фруктів - таку версію називають кростата ді Фрутта (crostata di frutta).
Один із сучасних видів десерту - це crostata alla nutella (пиріг, наповнений знаменитої горіховою шоколадною пастою). У центральній Італії особливою популярністю користується crostata di ricotta. Начинку для неї роблять з рікоти з цукром і лимонною цедрою. Хоча можливий варіант, доповнений всілякими горішками, какао і родзинками. Інгредієнти для солоних кростат можуть включати м'ясо, рибу та овочі, які готують заздалегідь. Навіть є версія пирога з м'ясом крабів і креветок.
Далі ми розкажемо, як приготувати кростату з малиновим варенням в домашніх умовах.
Кростата з малиновим варенням
Час приготування: більше 3-х годин
Калорійність: 367 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Гречане або пшеничне борошно - 300 г
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 70 г
- Апельсин - 1 шт.
- Сіль - 1 щіпка
- Холодна вода - 50 мл
- Густе малинове варення - 1 баночка (350 г)
Приготування:
- Змішайте борошно, цукор і сіль, додайте холодне масло, порізане кубиками, дрібно натерту апельсинову цедру і швидко замісіть тісто, працюючи кінчиками пальців.
- Влийте воду по ложці, продовжуючи замішувати тісто, сформуйте кулю, розкачайте його між двома листами пекарського паперу і поставте в холодильник на дві години.
- Викладіть розкачане тісто в форму: круглу (26 см) або квадратну (22 см), залишивши трохи тіста для смужок для прикраси, і поставте в розігріту до 220 °С духовку на 15 хвилин.
- В цей час розкачайте тісто і наріжте на смужки за допомогою ребристого коліщатка.
- Дістаньте напівготову основу з духовки, заповніть її варенням, прикрасьте смужками з тіста у вигляді решітки та знову поставити в духовку на 15 хвилин.
Як подавати пиріг:
Повністю охолодіть кростату, перш ніж діставати її з форми і нарізати.
Дивувати своїх близьких кростатою можна дуже довгий час. Не бійтеся експериментів, живіть, не знаючи кордонів, і пам'ятайте: "Кростату начинкою не зіпсуєш!"
ПоділитисяПопередня стаття
Великдень 2020: традиції та секрети приготування смачних пасок
Великдень в Україні є найсвітлішим та найбільш атмосферним святом у році. Щоби відчути це, не обов’язково бути глибоко р...
Наступна стаття
Натуральна кава: користь і шкода для здоров'я
Кава – один з найпопулярніших напоїв у світі. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і корисних поживних речовин, вона ц...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00