+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Кава та міфи - пити чи не пити?

Кава та міфи - пити чи не пити?

18.10.2019

Кава та міфи - пити чи не пити?

Досить часто наш день починається з кави, а потім продовжується нею ж. 

У випадку нестачі сил та енергії ми знову ж таки п'ємо каву і в більшості випадків це допомагає. Кавовий напій має досить багату та довгу історію, і дійсно є справжнім міфічним напоєм. Досі не існує єдиного розуміння корисності або шкідливості кави. Вважається, що кава проходить з Ємену, тому іноді її називають – "дочкою Ємену". А сама назва "кафа" походить від назви провінції Каффа, або "кава", що арабською означає "бути сильним, рішучим"!

У Стамбулі кава з'явилася лише в 1555 р. І вже тоді кава була досить суперечливим напоєм, котрий то забороняли, то дозволяли. Наприклад, великий візир Османської імперії Кепрюлю віддав наказ закрити публічні кав'ярні в Стамбулі під приводом, що "люди, випивши кави, стають незадоволеними й багато балакають про політику". 

До Європи кава потрапила лише на початку 17 століття і знову ж таки викликала суперечки. Сьогодні кава - це міжнародний напій, любов до якого об'єднує всі країни у світі. Але дискусії на тему користі кави тривають і досі. 

Щоб вибір пити чи не пити каву був більш зваженим, рекомендуємо більше дізнатись про користь і шкоду напою, про те, що відбувається з тілом, якщо пити каву щодня, і розвінчати 10 міфів про каву

Також варто врахувати вартість напою. Лише уявіть собі тільки суму, якщо скласти середню вартість кави на кількість днів у році. Дві чашки капучино на день коштують приблизно 21 900 гривень на рік!

Безумовно суперечки триватимуть і далі, так само як і ми будемо продовжувати пити каву.

Тож, пити чи не пити каву вирішувати вам.

Акційні товари
Каталог