+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Ідеальний рецепт українського борщу! Найвідоміша традиційна страва!

Ідеальний рецепт українського борщу! Найвідоміша традиційна страва!

21.10.2022

Ідеальний рецепт українського борщу! Найвідоміша традиційна страва!

Рецептів борщу — сотні. Але сьогодні ділимось рецептом ідеального українського борщу.
Борщ буває різним: на свинячих або яловичих ребрах (чи зовсім без м’яса, з квасолею або без); бурого або червоного кольору. Але завжди він викликає посмішку до останньої краплі в тарілці.

Тож менше слів - більше діла! Готуємо!

Інгредієнти:
Для бульйону:
Коріння селери
Морква
Цибуля
Коріння зелені
М’ясо за бажанням

Для борщу:
Томатна паста
Томатний сік
Буряк
Часник
Лаврове листя
Перець горошком
Картопля
Вершкове масло
Капуста
Сіль

Спосіб приготування

Напевно, усі знають, як варити борщ, тому що рецептів борщу — як зірок на небі. Спочатку ставимо варити бульйон. Моркву та селеру розрізаємо навпіл, обпалюємо на сухій сковорідці та кладемо у каструлю з холодною водою.

Туди ж додаємо цибулю зі шкіркою та часник. Якщо бажаєте, візьміть ребра та спочатку витримайте у духовці до золотавості, потім додаємо до овочів та залишаємо на пів години варитись, або візьміть копчені реберця.

Після овочі забираємо, а м’ясо залишаємо варитися далі. Тепер потрібно нарізати бурячок соломкою (але також і на терці можна натерти), цибульку дуже — дуже дрібно, моркву також соломкою.

Бурячок обсмажуємо на вершковому маслі, трошки цукру та томатну пасту, трошки підсмажте та заливайте бульйоном чи томатним соком, залишайте на повільному вогні хвилин 15.

Картоплю нарізаємо невеликими шматочками та додаємо до бульйону з м’ясом, трішки підсолюємо. 

Також на вершковому маслі смажимо цибулю та моркву до золотавості, додаємо трішки часнику.

За бажанням до пасерованих моркви та цибулі можна додати болгарській перець, нарізаний дрібним кубиком. І все це додаємо до картоплі у бульйон. Туди ж перець горошком, лаврове листя.

А тепер кладемо трошки яблучного оцту або лимонного фрешу до бульйону та тушкований бурячок. Шинкуємо капусту, додаємо до каструлі, солимо, вимикаємо вогонь та залишаємо на 30 хвилин. Тепер нарізаємо кріп та додаємо до борщу.

Смачного!

Акційні товари
Каталог