- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Halloween наближається: готуємо гарбузовий пиріг
23.10.2020
Гарбузовий пиріг (англ. Pumpkin pie) - традиційний десерт американської кухні, який є окрасою столу до осінніх свят, таким як Хелловін (англ. Halloween) і День Подяки.
Гарбузовий пиріг традиційно готують з заварною начинкою на основі гарбуза. Гарбуз є символом часу збору врожаю, тому гарбузовий пиріг часто їдять восени і на початку зими.
Гарбузовий пиріг зазвичай роблять відкритим, колір начинки для пирога варіюється від помаранчевого до коричневого. У гарбузовий пиріг прийнято додавати велику кількість спецій: корицю, мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику. Також іноді додають духмяний перець, кардамон і ваніль. У США і Канаді навіть продається спеціальна суміш спецій для гарбузового пирога.
Гарбузовий пиріг в США часто готують з консервованого гарбуза. Ідеальним сортом гарбуза для гарбузового пирога вважається мускатний гарбуз (англ. Cucurbita moschata). Радимо й вам для приготування пирога вибирати саме цей сорт гарбуза, але якщо не знайдеться, можете використовувати будь-який інший.
Гарбузовий пиріг до Хелловіну
Інгредієнти для приготування:
- Борошно - 250 г
- Вершкове масло - 100 г
- Цукор - 150 г
- Яйця - 2 шт.
- Гарбуз - 500 г
- Молоко - 250 г
- Кориця - 1 паличка
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Мелений імбир - 1/2 ч. л.
- Мускатний горіх - 1/2 ч. л.
- Гвоздика - 1 щіпка
- Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
- Змішайте в мисці 200 г просіяного борошна, 50 г цукру, дрібку солі й 100 г нарубаного на шматочки масла. Розітріть в крихту. Додайте одне яйце, добре перемішайте, замісіть тісто і приберіть його під плівку в холодильник мінімум на пів години.
- У сотейник покладіть 500 г нарізаного кубиками гарбуза, 250 мл молока або вершків, 100 г цукру, паличку кориці (її в кінці потрібно витягнути), ванільний цукор, мускатний горіх. Доведіть до кипіння і томіть під кришкою, періодично помішуючи, 30 хвилин.
- Зніміть з вогню і збийте блендером до консистенції пюре.
- Окремо збийте одне яйце і поступово введіть до нього трохи остиглої гарбузової заливки. Повинна вийти гарна однорідна маса.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Круглу форму змастіть маслом і розподіліть тісто по дну і бортах, роблячи краї для пирога. Зверху тіста покладіть пергаментний папір, а на неї насипте невеликий гніт (квасолю, горох). І так поставте в духовку на 15 хвилин. Це буде основа для пирога.
- Вилийте гарбузову масу на запечену основу (пергамент з гнітом, звичайно ж, необхідно прибрати) і поставте в духовку на 40 хвилин при 160 градусах.
- Готовий гарбузовий пиріг остудіть протягом мінімум 30 хвилин, а потім наріжте на шматки і подавайте.
Попередня стаття
Солодке життя: готуємо королівський омлет на сніданок
Простіше простого! Важко собі уявити більш смачний і простий у приготуванні сніданок, ніж омлет. Але щоб урізноманітнити...
Наступна стаття
Листковий пиріг зі спаржею: покроковий рецепт
Смачна страва для всієї родини! Що готуємо: Листковий пиріг зі спаржею й апельсином. Час приготування: від 20 до 40 хвил...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00