+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Гречка: 5 смачних рецептів

Гречка: 5 смачних рецептів

24.03.2020

Гречка: 5 смачних рецептів

Через коронавірус гречка зараз має шалений попит! Ми ж хочемо вас заспокоїти і запевнити, що гречка й інші смачні та корисні крупи завжди є у достатній кількості, які ви можете придбати з доставкою додому в інтернет-магазині МегаМаркет у розділі Бакалія.

А щоб гречка з часом вам не набридла, ми зібрали для вас 5 простих і смачних рецептів страв з цієї крупи. 

Сніданок за дві хвилини: омлет з гречкою

Збийте одне яйце, додайте пів склянки готової відвареної гречки, 30 грамів натертого сиру і перемішайте. Сіль і спеції - за смаком.
Змастіть форму (чашку або керамічну глибоку тарілку) маслом, викладіть суміш і поставте в мікрохвильовку на 1,5 хвилини. Готово! Можна подавати з томатним соусом або сметаною! 

На закуску: гречаний салат

Наріжте два очищені баклажани кубиками й обсмажте на оливковій олії до стану м'якості, додайте сіль за смаком і залиште остигати.
Для соусу перемішайте в блендері улюблену зелень, часник, цибулю і помідори, додайте спеції (найкраще підійде половина чайної ложки зіра), сіль за смаком і оливкова олія.
Перемішайте баклажани, відварну гречку і соус і можете подавати на стіл! Для прикраси використовуйте помідори і зелень. 

На десерт: гречана каша з горіхами і шоколадом

Натріть шоколад на дрібній тертці й поставте в холодильник, розламайте горіхи на невеликі шматки.
У готову гречку додайте за смаком сіль, кілька шматочків охолодженого вершкового масла, перемішайте, посипте шоколадом і додайте горіхи. Готово! 

На обід або вечерю: гречані котлети

Охолодіть готову гречку і в м'ясорубці на дрібній решітці (або в блендері) перемеліть її. Додайте подрібнену ріпчасту цибулю в пропорції 1:0,8 (гречка: цибуля), сіль і спеції за смаком і води для м'якості маси. Сформуйте котлети й обсмажте на сковороді приблизно по п'ять хвилин з кожного боку! 

На обід або вечерю: гречана запіканка з грибами

У невеликій кількості рослинної олії обсмажте цибулю протягом хвилини, додайте гриби (будь-які: свіжі або заморожені). Посоліть за смаком і обсмажте до появи золотистої скоринки.
Перемішайте в окремій мисці три яйця, чотири столові ложки сметани, сіль і перець - за смаком. Додайте чотири склянки готової гречки, додайте в отриману суміш приготовані цибулю і гриби, перемішайте знову, викладіть в змащену маслом форму і випікайте в духовці на 180 градусах приблизно 20/25 хвилин. Розріжте і подавайте на стіл!

Акційні товари
Каталог