- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Гарячі страви на Новий 2021 рік
18.12.2020
Для гарячих страв і м'ясних нарізок можна використовувати свинину, птицю, баранину або рибу. Щоб задобрити символ прийдешнього року в новорічне меню потрібно включити багато страв, що включають крупи, зелень, овочі та фрукти.
Новий рік з кожним днем наближається, тому мерщій купувати необхідні продукти в інтернет-магазині МегаМаркет і готуватись до святкової зустрічі.
Свиняча шийка запечена з сухофруктами
Для цього рецепта найкраще підійде шматок свинини прямокутної форми. Найніжнішою за смаком виходить шийна частина. Запікати м'ясо можна в духовій шафі або в мультиварці.
Для приготування страви потрібно:
- Свинина - 1-1,5 кг
- Сметана - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1 ст. л.
- Чорнослив - 10-15 шт.
- Спеції – за смаком
Як готувати:
- Сухофрукти замочити в гарячій воді на 15 хвилин, потім добре промити.
- Свинину помити, висушити серветками і зробити на шматочку поперечні розрізи, не доходячи на 0,5 см до кінця і закласти в кожен чорнослив.
- Змішати сметану, гірчицю, спеції, посолити до смаку. Натерти шматок м'яса заправкою, помістити його в пакет для запікання і залишити просочитися на дві години.
- Випікати 2 години при 200°С.
Страва підходить для подачі як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Фаршироване чорносливом м'ясо зручно нарізати на порційні медальйони.
Новорічна качка
Запечена качка одна з найбільш святкових і красивих гарячих страв для застілля на Новий 2021 рік. Правильно приготовлена птиця буде соковитою й ароматною.
Для приготування знадобиться:
- Велика качка – 1 шт.
- Яблука - 5-6 шт.
- Волоські горіхи - ½ склянки
- Родзинки - ½ склянки
- Часник - 3 часточки
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Сік одного лимона
- Імбир - 1 дес. л.
- Спеції (сіль, перець чорний, кориця)
Порядок приготування:
- З тушки, розігрітої до кімнатної температури, в першу чергу відрізати гузку. Тушку добре промити і насухо витерти серветками.
- Натерти качку зовні та всередині сіллю і чорним перцем.
- Подрібнити часник, імбир, в цю масу додати сік лимона, рослинну олію і добре перемішати.
- Натерти маринадом з усіх боків.
- Готуємо начинку: яблука кислих сортів розрізати на четвертинки (серцевину видалити), горіхи подрібнити ножем. Змішати яблука, родзинки, горіхи, корицю.
- Перевернути тушку вниз грудкою. Шкіру в шийному відділі загорнути всередину і закріпити зубочистками. Ще раз перевернути качку вгору грудкою. Закласти начинку і закріпити зубочистками.
- Щільно обернути птицю двома шарами пергаментного паперу. При цьому запам'ятовуємо, де грудка, а де спинка. Потім ще двома шарами фольги.
- У розігріту до 140°С духовку поставити качку, покладену на деко, грудкою вниз. Для запікання вибрати середній рівень решітки.
- Випікати птицю 3 години. Для надання красивого коричневого відтінку необхідно відправити качку на гриль до утворення скоринки.
- Прикрасити страву на смак.
Соковита горбуша з овочами
Рибка, приготована в духовці під ковдрою з соковитих овочів, одна з найпопулярніших гарячих страв на Новий рік. Приготування займає мінімум часу, але виглядає риба дуже презентабельно. Наявність овочів в рецепті задобрить символ 2021 року - Металевого Бика.
Для приготування потрібно:
- Філе горбуші - 500 г
- Ріпчаста цибуля - 2 шт.
- Морква велика - 2 шт.
- Сметана жирна - 150 г
- Сир твердих сортів - 100 г
- Сік половинки лимона
- Сіль і перець - за смаком
- Рослинна олія - 1 ст. л.
Приготування:
- Філе риби промити й поділити кожну тушку на 3-4 шматочки.
- Посуд для запікання рясно змастити олією і рівномірно розкласти підготовлене філе. Рибу посолити, поперчити до смаку і скропити соком одного лимона.
- Цибулю нашаткувати кільцями (півкільцями), моркву натерти на крупній тертці.
- На рибу викласти овочі, зверху залити сметаною і посипати тертим сиром.
- Випікати страву при температурі 180°С протягом 30 хвилин.
Перед подачею горбушу можна прикрасити шматочками лимона і зеленню.
Святковий рулет з індички
Для знадобляться інгредієнти:
- Філе грудки індички - 2 кг
- Сир твердих сортів - 200 г
- Бекон - 200 г
- Шинка - 200 г
- Сир вершковий - 150 г
- Гірчиця - 3 ст. л.
- Спеції (перець, сіль, приправи) - за смаком
Приготування:
- Філе індички промити, просушити серветками. Грудку надрізати уздовж по горизонталі й розгорнути – має вийти великий пласт.
- Накрити м'ясо плівкою і злегка відбити.
- Підготовлений пласт індички змастити гірчицею, посипати улюбленими приправами, посолити.
- На змащений лист укласти шинку і бекон, чергуючи їх (так щоб закрити всю поверхню).
- Наступним шаром викласти нарізаний скибочками сир і розмазати вершковий сир.
- Звернути рулет і перев'язати його ниткою.
- Поставити рулет в попередньо розігріту духовку (200°С) і випікати 1, 5 год.
Подавати рулет краще вже розрізаним на порційні медальйони.
Перед новорічними святами часу завжди обмаль, ми ж допоможемо Вам заощадити не лише час, а й кошти.
ПоділитисяПопередня стаття
Закуски на Новий 2021 рік
Найпростіше, що можна поставити на новорічний стіл і здивувати своїми кулінарними талантами гостей - закуски! Для фуршет...
Наступна стаття
Новорічні десерти!
Дехто вважає, що десерти до новорічного столу - справа десята, оскільки після олів'є, холодцю і шампанського до них не к...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00