+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Гарячі страви на Новий 2021 рік

Гарячі страви на Новий 2021 рік

18.12.2020

Гарячі страви на Новий 2021 рік

Для гарячих страв і м'ясних нарізок можна використовувати свинину, птицю, баранину або рибу. Щоб задобрити символ прийдешнього року в новорічне меню потрібно включити багато страв, що включають крупи, зелень, овочі та фрукти.
Новий рік з кожним днем наближається, тому мерщій купувати необхідні продукти в інтернет-магазині МегаМаркет і готуватись до святкової зустрічі. 

Свиняча шийка запечена з сухофруктами

Для цього рецепта найкраще підійде шматок свинини прямокутної форми. Найніжнішою за смаком виходить шийна частина. Запікати м'ясо можна в духовій шафі або в мультиварці. 

Для приготування страви потрібно:

  • Свинина - 1-1,5 кг
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Чорнослив - 10-15 шт.
  • Спеції – за смаком 

Як готувати: 

  1. Сухофрукти замочити в гарячій воді на 15 хвилин, потім добре промити.
  2. Свинину помити, висушити серветками і зробити на шматочку поперечні розрізи, не доходячи на 0,5 см до кінця і закласти в кожен чорнослив.
  3. Змішати сметану, гірчицю, спеції, посолити до смаку. Натерти шматок м'яса заправкою, помістити його в пакет для запікання і залишити просочитися на дві години.
  4. Випікати 2 години при 200°С.

Страва підходить для подачі як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Фаршироване чорносливом м'ясо зручно нарізати на порційні медальйони. 

Новорічна качка

Запечена качка одна з найбільш святкових і красивих гарячих страв для застілля на Новий 2021 рік. Правильно приготовлена ​​птиця буде соковитою й ароматною.

Для приготування знадобиться:

  • Велика качка – 1 шт.
  • Яблука - 5-6 шт.
  • Волоські горіхи - ½ склянки
  • Родзинки - ½ склянки
  • Часник - 3 часточки
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Сік одного лимона
  • Імбир - 1 дес. л.
  • Спеції (сіль, перець чорний, кориця) 

Порядок приготування: 

  1. З тушки, розігрітої до кімнатної температури, в першу чергу відрізати гузку. Тушку добре промити і насухо витерти серветками.
  2. Натерти качку зовні та всередині сіллю і чорним перцем.
  3. Подрібнити часник, імбир, в цю масу додати сік лимона, рослинну олію і добре перемішати.
  4. Натерти маринадом з усіх боків.
  5. Готуємо начинку: яблука кислих сортів розрізати на четвертинки (серцевину видалити), горіхи подрібнити ножем. Змішати яблука, родзинки, горіхи, корицю.
  6. Перевернути тушку вниз грудкою. Шкіру в шийному відділі загорнути всередину і закріпити зубочистками. Ще раз перевернути качку вгору грудкою. Закласти начинку і закріпити зубочистками.
  7. Щільно обернути птицю двома шарами пергаментного паперу. При цьому запам'ятовуємо, де грудка, а де спинка. Потім ще двома шарами фольги.
  8. У розігріту до 140°С духовку поставити качку, покладену на деко, грудкою вниз. Для запікання вибрати середній рівень решітки.
  9. Випікати птицю 3 години. Для надання красивого коричневого відтінку необхідно відправити качку на гриль до утворення скоринки.
  10. Прикрасити страву на смак. 

Соковита горбуша з овочами

Рибка, приготована в духовці під ковдрою з соковитих овочів, одна з найпопулярніших гарячих страв на Новий рік. Приготування займає мінімум часу, але виглядає риба дуже презентабельно. Наявність овочів в рецепті задобрить символ 2021 року - Металевого Бика. 

Для приготування потрібно: 

  • Філе горбуші - 500 г
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Морква велика - 2 шт.
  • Сметана жирна - 150 г
  • Сир твердих сортів - 100 г
  • Сік половинки лимона
  • Сіль і перець - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст. л. 

Приготування: 

  1. Філе риби промити й поділити кожну тушку на 3-4 шматочки.
  2. Посуд для запікання рясно змастити олією і рівномірно розкласти підготовлене філе. Рибу посолити, поперчити до смаку і скропити соком одного лимона.
  3. Цибулю нашаткувати кільцями (півкільцями), моркву натерти на крупній тертці.
  4. На рибу викласти овочі, зверху залити сметаною і посипати тертим сиром.
  5. Випікати страву при температурі 180°С протягом 30 хвилин. 

Перед подачею горбушу можна прикрасити шматочками лимона і зеленню. 

Святковий рулет з індички

Для знадобляться інгредієнти:

  • Філе грудки індички - 2 кг
  • Сир твердих сортів - 200 г
  • Бекон - 200 г
  • Шинка - 200 г
  • Сир вершковий - 150 г
  • Гірчиця - 3 ст. л.
  • Спеції (перець, сіль, приправи) - за смаком

Приготування:

  1. Філе індички промити, просушити серветками. Грудку надрізати уздовж по горизонталі й розгорнути – має вийти великий пласт.
  2. Накрити м'ясо плівкою і злегка відбити.
  3. Підготовлений пласт індички змастити гірчицею, посипати улюбленими приправами, посолити.
  4. На змащений лист укласти шинку і бекон, чергуючи їх (так щоб закрити всю поверхню).
  5. Наступним шаром викласти нарізаний скибочками сир і розмазати вершковий сир.
  6. Звернути рулет і перев'язати його ниткою.
  7. Поставити рулет в попередньо розігріту духовку (200°С) і випікати 1, 5 год. 

Подавати рулет краще вже розрізаним на порційні медальйони. 

Перед новорічними святами часу завжди обмаль, ми ж допоможемо Вам заощадити не лише час, а й кошти.

Все необхідне до святкового столу Ви можете придбати просто зараз за найкращими цінами та з доставкою додому в інтернет-магазині Мега Маркет!

Акційні товари
Каталог