+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
Гарний, смачний, інстаграмний десерт. Без цукру!
18.02.2022
Рецепт приголомшливої насолоди, яка не шкодить фігурі!
Дивовижний десерт «Троянда-Лічі» з ніжною трояндовою водою, лічі та малиною має приємний смак зі східними нотками. Хоч в десерті присутня малина, тут вона не домінує, а навпаки, поступається екзотичному аромату стиглих плодів лічі.
Це смачне та естетичне на вигляд тістечко варто скуштувати всім, і навіть тим, хто ретельно слідкує за своєю фігурою, бо воно без цукру!
Десерт «Троянда-Лічі»
Інгредієнти:
- Молоко - 75 г
- Вершки 33% - 150 г
- Шоколад білий без цукру - 50 г
- Желатин - 5 г
- Трояндова вода - 5 г
- Лічі - 200 г
- Малина - 60 г
- Фініки - 50 г
- Мигдальне борошно - 50 г
- Сушена журавлина - 50 г
- Лимонний сік - 10 г
Спосіб приготування:
- Спочатку приготуйте шоколадний мус. У підігріте до 75 градусів молоко введіть замочений на 10 хвилин желатин і білий шоколад без цукру та перемішайте. Вершки збийте до густої піни і додайте в шоколадну масу. В отриману суміш додайте трояндову воду.
- Начинка. Лічі очистьте і позбавте кісточок, наріжте кубиком. Малину підігрійте до кипіння, збийте до однорідності блендером та процідіть від кісточок. Додайте в малинове пюре лічі та лимонну кислоту. Розлийте по маленьких формах (можна використати звичайну форму для льоду) і заморозьте.
- Приготуйте корж, на якому буде триматися тістечко. Для цього змішайте мигдальне борошно, журавлину й очищені від кісточок фініки, збиті в блендері до однорідної маси. Тонко розкотіть тісто на пергаменті й дайте йому підсохнути.
- У форму для тістечка налийте шоколадний мус до половини, викладіть заморожений кубик компоту з лічі, налийте другу половину шоколадної маси і зверху викладіть коржик. Охолодіть тістечко у формі протягом 4 годин, потім витягніть його і за бажання нанесіть малиновий велюр.
Насолоджуйтесь!
ПоділитисяПопередня стаття
Насолода моя: як з'явилися знамениті десерти?
Кулінарія часом тісно пов'язана з історією: наприклад, деякі десерти можуть розповісти щось цікаве про минуле різних кра...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 23:00