+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Чим замінити солодощі: корисні смаколики

Чим замінити солодощі: корисні смаколики

09.08.2019

Чим замінити солодощі: корисні смаколики

Один з головних принципів правильного харчування і будь-якої ефективної дієти - відмова від солодкого. Якщо ж ви не тямите свого життя без шоколаду, морозива і борошняних виробів, але водночас бажаєте бути в ідеальній формі, замініть всі смаколики корисними продуктами. Якими - читайте нижче!

Морозиво і молочні коктейлі

Чудовою альтернативою морозиву і молочним коктейлям є сорбети, фруктове морозиво і нежирні йогурти, фруктові смузі або фреші. Фруктове морозиво легко готується вдома: фрукти, залиті несолодким лимонадом, подрібнюються в блендері, отримана суміш розливається по пластиковим стаканчикам, вставляються палички, потім вони відправляються в морозилку. Через кілька годин фруктова суміш стає морозивом, яке легко дістається зі стаканчика, якщо опустити його в гарячу воду. Сорбети й фруктове морозиво не лише відмінно рятують від спеки, вони відрізняються великим вмістом корисних вітамінів і малим вмістом жирів і калорій. 

Шоколад

Гарною альтернативою шоколаду є мармелад, сухофрукти, фруктовий зефір або желейні цукерки. Всі ці ласощі містять пектин, велику кількість вітамінів і легко засвоюються організмом. Але зовсім відмовлятися від шоколаду не варто. Молочний шоколад замініть на чорний гіркий шоколад з вмістом какао не менше 70 відсотків. З`їдайте 50 г гіркого шоколаду в день, щоб підвищити настрій, стимулювати розумову активність і гармонізувати роботу нервової системи. 

Цукерки

Цукерки радимо замінити на сухофрукти - курагу, фініки, родзинки і чорнослив. Вони є джерелами поживних речовин, що сприяють оздоровленню організму. Курага, наприклад, зміцнює серцево-судинну систему, допомагає спалювати зайвий жир, а родзинки зміцнює нервову систему. Чорнослив знімає втому, допомагає роботі кишківника, покращує стан шкіри, а фініки заряджають енергією і підвищують працездатність. 

Цукор

У цукрі немає нічого корисного, і крім того він серйозно гальмує процес схуднення. Замість цукру кладіть в чай ​​мед, каву можна пити з цукрозамінником. Попри те, що мед більш калорійний, він набагато солодший за цукор, тому ви просто не зможете його вживати у великих кількостях. Замінюючи цукор медом, ви будете вживати приблизно вдвічі менше калорій. До того ж мед допоможе вам зміцнити імунітет і збагатить організм вітамінами, фруктозою й антиоксидантами. 

Детальніше про те, чим замінити цукор без шкоди для організму читайте у статті "Як відмова від солодкого впливає на життя: 7 дивовижних змін"

Борошняні вироби

Пиріжки, тістечка, булочки та млинці можна замінити галетним або вівсяним печивом, зерновими хлібцями, дієтичними крекерами або вафлями, бубликами, рахат-лукумом, пастилою, зефіром і горіхами. Вівсяне печиво і зернові хлібці містять багато клітковини, яка стимулює процес травлення і виводить шлаки з кишківника. Горіхи багаті білками, корисними жирами, вітамінами і мінералами, а також амінокислотами, які необхідні для живлення мозку і здоров`я імунної системи. Але пам`ятайте, що горіхи дуже калорійні, і їх споживання необхідно обмежити до декількох ядер в день. 

Фруктові десерти

Шкідливі та калорійні тістечка і тортики можна і варто замінити фруктовими десертами. Коли дуже хочеться солодкого, краще віддати перевагу легким і корисним смаколикам, які принесуть організму максимум вітамінів і мінімум шкідливих добавок і цукру. Фруктові десерти можна вживати без обмежень, замінюйте тільки поливку. Як приправу використовуйте знежирений йогурт, мед, джем. 

Лайфхак:

Коли виникає сильне бажання з’їсти чогось солодкого, випийте м'ятний чай: він істотно приглушить відчуття голоду і бажання потягнутися за солодощами. 

Тепер ви знаєте, чим можна замінити солодке і борошняне. Як бачите, альтернативні продукти не лише смачні, а й корисні.

Акційні товари
Каталог