+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Чим замінити дорогі продукти

Чим замінити дорогі продукти

21.05.2021

Чим замінити дорогі продукти

Кожен сезон мода на спосіб життя диктує нам все нові й нові страви, інгредієнти для яких іноді коштують дорожче, ніж нам хотілося б. Сьогодні ми хочемо розповісти, чим замінити дорогі продукти, зберігши при цьому повноцінний харчовий раціон? 

Червона риба = оселедець і скумбрія

Основна перевага червоної риби (сьомги, лосося, форелі) - наявність в ній омега-3 ненасичених жирних кислот. Вони захищають від старіння, серцевих захворювань і цілюще впливають на судини. На жаль, з недавніх пір червона риба стала задоволенням, м'яко кажучи, не з дешевих. Але це не проблема: потреба організму в омега-3 можна з лишком компенсувати за рахунок оселедця і скумбрії. Вони анітрохи не поступаються благородним рибам червоних порід за змістом цього найціннішого елемента, а ось вартість набагато дешевша. Причому купувати краще ваговий оселедець, а не у вакуумній упаковці. Так він дешевше і корисніше, оскільки в вакуумній упаковці втрачає частину своїх корисних властивостей. 

М'ясо = субпродукти

М'ясо - постачальник білка, головного будівельного матеріалу організму, а також джерело вітамінів групи В. Яловичину заведено вважати найякіснішим, з точки зору користі, м'ясом. Але за вмістом білків і вітамінів групи В м'ясо птиці, печінку і серце цілком з нею можна порівняти.

Крім того, замінивши яловичину на курку або субпродукти, ви заощадите ще й час, оскільки ці види м'яса готуються набагато швидше.

Оливкова олія = соняшникова олія

Оливковій олії в останні роки приділяють занадто багато уваги, позиціонуючи її як найцінніше з рослинних жирів. А тим часом унікальність її явно перебільшена. За твердженням фахівців, на першому місці по користі кукурудзяна олія, на другому - лляна, а хвалена оливкова стоїть в одному ряду зі звичайною соняшниковою олією.

Цитрусові = квашена капуста

Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони та солодкий перець - основні джерела вітаміну С в зимовий час. У яблуках цей вітамін швидко руйнується, і до весни його там вже практично немає. Зате квашена капуста - джерело вітаміну С! Це єдиний овоч, який при квашенні зберігає вітамін С протягом довгого часу в одній і тій же концентрації. Крім того, у квашеній капусті міститься ще один з корисних мікроелементів - калій, необхідний для нормальної роботи серця.
Хороша заміна цитрусовим - чорна смородина, яка добре зберігається в замороженому вигляді. Кущі цієї ягоди є практично на кожній садовій ділянці. Заморозьте свіжі ягоди в морозилці - і взимку балуйте себе корисною смакотою. 

Шоколад = сухофрукти

Смакові якості справжнього шоколаду оскаржувати безглуздо: смачний, з дивовижним ароматом, до того ж якщо вірити фахівцям, сприяє виробленню «гормону щастя». Шкода тільки, що продукт цей не з дешевих. Тим часом отримати море задоволення можна, замінивши висококалорійний і дорогий шоколад натуральними сухофруктами: родзинками, курагою, чорносливом і т.п. Сухофрукти не тільки заощадять кошти (усвідомлення цього факту теж сприяє виробленню «гормону щастя»), але і принесуть відчутну користь здоров'ю, оскільки відрізняються високим вмістом мінеральних речовин і клітковини. Родзинки, наприклад, багаті калієм, гарно впливають на серце і нервову систему. В куразі міститься фосфор, залізо, калій. Вона корисна при анемії та сприяє виведенню радіонуклідів з організму. Чорнослив завдяки багатому вмісту заліза хороший для підвищення гемоглобіну і поповнення вітамінів.

На замітку тим, хто бореться із зайвою вагою: калорійність сухофруктів (270 - 290 ккал в 100 г) досить висока, тому без міри захоплюватися ними не варто. І все ж вона майже у два рази нижче, ніж у шоколаду (554 ккал в 100 г). 

Кава = цикорій

Для багатьох кава – знахідка, коли треба підбадьоритися й активізувати працездатність. Кава призводить організм у тонус, в оптимальних дозах знижує втому і сонливість. Втім, нескінченне «підштовхування» організму може привести до виснаження нервових клітин, так і для серця надлишок кофеїну зовсім не корисний.

Замінити каву можна цикорієм. Це рослина, яку на прилавках магазинів можна знайти у вигляді швидкорозчинного порошку або концентрованого напою - цілком адекватна заміна кави. Він підіймає настрій, бадьорить плюс містить цілий букет корисних речовин (вітаміни, мінерали і т.д.). Цикорій гарно впливає на роботу серцево-судинної, нервової та травної системи. А коштує, до речі, у два рази дешевше кави.

До речі, підбадьоритися допомагає не тільки кава, але і правильно заварений чай.

Акційні товари
Каталог