+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо бананове печиво із шоколадом!

Готуємо бананове печиво із шоколадом!

13.01.2023

Готуємо бананове печиво із шоколадом!

Чи знали ви, що банан у випічці робить її дуже ніжною на смак? Навіть цукру до тіста можна покласти набагато менше, ніж зазвичай, бо фрукт солодкий сам по собі. Саме тому ми пропонуємо приготувати смачне та просте домашнє печиво з бананом, до якого додали шоколаду. Подавайте його до чаю чи кави, а якщо встигне підсохнути, занурюйте в тепле молоко або какао.

Чим урізноманітнити смак бананового печива

Додайте до тіста шматочки цукатів чи дрібно нарізані сухофрукти, як-то курагу, інжир та фініки. Зверху посипте печиво смаженим подрібненим волоським горіхом чи солоним арахісом. Притрусіть маком, кунжутним чи лляним насінням.

Як приготувати бананове печиво із шоколадом

Інгредієнти:
150 г вершкового масла (82,5%)
280 г борошна 
100 г цукру
2 яйця
5 г ванільного цукру 
1 великий банан 
1 ч. л. розпушувача 
80 г темного шоколаду 

Бананове печиво із шоколадом: покроковий рецепт

Духовку увімкніть розігріватися до 180 градусів, а вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Шоколад, навпаки, покладіть у морозильну камеру, тоді він буде краще тертися на тертці.

Потім перекладіть 150 г вершкового масла (82,5%) у миску, додайте 100 г цукру та 5 г ванільного цукру. Збийте міксером до однорідної маси чи використайте кухонну машину з насадкою «Віничок». Далі додавайте по одному яйцю, постійно перемішуючи. 

Банан очистіть від шкірки та розімніть виделкою до стану пюре. Додайте в масляно-яєчну суміш та добре все разом перемішайте. 

Змішайте 280 г борошна з 1 ч. л. розпушувача та пересипте суміш у тісто. Перемішайте та додайте 80 г темного шоколаду, натертого на грубій тертці.  

Тісто викладіть ложкою на деко, застелене пергаментом, та випікайте протягом 15 хвилин за температури 180 градусів. Воно має стати золотавого кольору. Дістаньте печиво з духовки, дайте йому охолонути та подавайте на стіл.

 

Акційні товари
Каталог