+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
7 продуктів, які заважають дієті

7 продуктів, які заважають дієті

18.09.2020

7 продуктів, які заважають дієті

Хоч дієтологи і запевняють, що якщо дуже хочеться, можна з'їсти що завгодно (ну добре, майже все... і в міру), все ж деякі продукти тільки гальмують процес схуднення. Від чого ж варто відмовитися зовсім, ну або хоча б урізати споживання до мінімуму - в нашому огляді!

«Снеки» з підвищеним змістом вуглеводів

Коли ви їсте крекери, сухі пластівці, хліб або рисові хлібці всухом'ятку, організм переробляє їх на цукор, який потім відправляється прямо в кров. У відповідь на такий «цукровий шок» виробляються екстра дози інсуліну, покликані допомогти організму абсорбувати весь це зайвий цукор якомога швидше. Проблема в тому, що після цього струсу, відбувається гіпоглікемія, тобто рівень цукру в крові сильно знижується, а ви відчуваєте голод (незважаючи на тільки що знищену упаковку крекерів). Таке ось замкнуте коло. Але це не означає, що прості вуглеводи потрібно повністю виключити з меню. Вибирайте снеки, в яких крім вуглеводів містяться корисні жири і білки. Організму потрібен час на їх переробку, тому ви не зголоднієте ще пару годин. А фахівці з харчування дозволяють своїм пацієнтам в день пару хлібців, але тільки за умови, що вони з'їдять їх в прикуску з обідом, в якому містяться і жири, і білки. Так що наступного разу вибирайте корисні перекуси, поєднуючи шматочок хліба з горіховою пастою або цільнозернові крекери з нежирним сиром.

Заморожені продукти

Щоб свіжі інгредієнти якомога довше зберігалися, виробники перед заморожуванням додають в них натрій. А цей натуральний консервант затримує воду в організмі, викликаючи набряки. Так що про легкість говорити тут не доводиться. «Ще одна помилка - купувати заморожені курячі або м'ясні котлети (уважно вчитуйтесь до складу - вони повинні складатися тільки з натуральних компонентів) та інші продукти маленьких розмірів. Таким чином, ви з'їдаєте ту ж кількість калорій, якби вибрали стандартну порцію. Ось тільки ваш мозок не встигає отримати сигнал про насичення, тому ви потребуєте значно більше їжі.

Батончики з високим вмістом клітковини

Так-так, клітковина дуже корисна - вона набухає в шлунку, забезпечуючи відчуття ситості, а також абсорбує токсини і зайві жири. Але зовсім необов'язково всю денну норму клітковини (близько 25 грамів) отримувати з одного батончика. Клітковина повинна надходити в організм невеликими порціями протягом усього дня. Саме так вам вдасться уникнути переїдання, а також поліпшити роботу кишківника. Так що протягом дня при першій-ліпшій можливості хрумтіть овочами і фруктами, які багаті клітковиною від природи.

Знежирені продукти

Нещодавно американські вчені з'ясували, що ми з'їдаємо на 30% більше їжі, якщо в ній мало жирів. І проблема не тільки в переїданні (яке, звичайно ж, призведе до зайвих сантиметрів). Виявляється, коли виробники «очищають» продукт від жиру, вони тим самим роблять його позбавленим смаку, що компенсують за рахунок великої кількості цукру.

Фреші

Щоб отримати склянку соку, вам знадобиться близько п'яти апельсинів. А щоб наїстися - всього лише пара плодів. Секрет в тому, що клітковина міститься тільки в необроблених фруктах. Таким чином, фруктовий сік і від голоду не врятує, і зайвих сантиметрів додасть. «Навіть на 100% натуральний сік покладатися не варто: в ньому містяться тільки порожні калорії, і до того ж він спровокує стрибки цукру в крові». А, за словами дієтологів фруктоза (натуральний фруктовий цукор), яка робить соки такими смачними і солодкими, вводить організм в оману, притупляючи почуття насичення. Тому однією склянкою обійтися буде складно. А сильне захоплення соками взагалі може призвести до діабету.

Підсолоджені напої

Прощавай дієтична газована вода та інші солодкі напої, які містичним чином містять нуль калорій. У деяких людей штучні підсолоджувачі викликають майже наркотичне звикання. Краще не ризикувати! Такі напої замініть водою - в неї можна додати лимон. Ну, або вибирайте газовану воду без добавок: хоч вона і некалорійна, але позбавляє від відчуття голоду, плюс містить мінерали та інші корисні речовини.

Коктейлі

Нехай вас не вводять в оману низькокалорійні коктейлі: алкоголь і схуднення - несумісні. Адже в них містяться лише порожні калорії, нездатні наситити шлунок. Плюс вони не приносять ніякої користі організму, крім як послаблюють силу волі. Алкоголь - це токсин, від якого організм намагається позбутися якнайшвидше. При цьому тільки 30% етанолу виводиться природним шляхом. Переробляти ж решту доводиться печінці, яка переходить на жорсткий детокс-режим, а від цього втрачає здатність спалювати жири.

Акційні товари
Каталог