- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
7 головних фуд-трендів 2019 року
07.06.2019
2018-й був роком, коли чайний гриб став новим сидром, а американська кухня - від Мексики до Бразилії - потіснила інші в битві за популярність. Знамениті кухарі освоїли мікросезонне меню, змінюючи інгредієнти кожні кілька тижнів, а слово locavore стало звичним для гурманів, оскільки місцеві продукти як і раніше в центрі уваги.
Отже, що ж ми будемо їсти в 2019-му?
1. Тихоокеанська кухня
Великий простір, що охоплює країни Азії та Океанії до Гавайських островів і західного узбережжя Америки, - модний регіон для кулінарного натхнення. Готуйтеся насолоджуватися чудовою солянкою з компонентів справжнісінької мультинаціональної кухні, вгадуючи французькі нотки в гавайському соусі або суміш в'єтнамських і тайських приправ в густому рибному супі. Присмачуйте страви сушеними креветками, пастою з каракатиці та не скупіться на лемонграс, шафран, кардамон і корицю. На десерт - фруктові коктейлі, де виступають соло гуава, пітаї та маракуйя. Замість цукру - архат (він же луо хан гуо або монк-фрут). У ресторанах замовляйте смажену рибу в горіхово-кокосовому соусі, лонганісу (солодку філіппінську ковбасу), кесадилью з грибами шиїтаке і тако з ягняти та чатні з ананаса.
2. Готовність до пеганства
Популярність палео-веганскої дієти, яку називають пеганством або пеганізмом, зростає як на дріжджах. Що ж це таке? Система харчування, орієнтована на натуральні, цільні продукти - багато свіжих фруктів і овочів, корисні білки та жири, відмова від інгредієнтів тваринного походження і нічого обробленого і рафінованого. Палео-база виключає також зернові та бобові - філософія в тому, що нашим тілам потрібні продукти з раціону предків епохи палеоліту, коли ті ще не додумалися до сільського господарства.
3. Наголос на "стан"
Кухні країн із закінченням на "стан" - Афганістан, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан - завоюють світ в цьому році, стверджує авторитетна консультативна група ресторанів Baum & Whiteman. Східна екзотика для любителів подорожей нарешті потрапила в мейнстрім - звикайте до наваристих пловів, кебабів, мантів, коржиків, ароматів естрагону, коріандру, кропу, часнику, м'яти, зеленої цибулі та петрушки.
4. Тахіні й хумус
Кунжутна паста - не новина для Близького Сходу, і ось інший світ нарешті визнав, наскільки вона хороша. Гурмани називають тахіні "новим мигдалевим маслом" і сходять по ньому з розуму, використовуючи як традиційний "дип" для вмочування шматочків чого завгодно, намазуючи на вівсяний хліб і навіть додаючи в десерти. Хумус тепер теж використовується в солодощах (пробували шоколадний?): какао, арахісове масло, тісто для печива - все це запросто змішується з закускою з нуту. Морозиво з хумусу або тахіні - ще один десертний тренд.
5. Закуски з водоростей
Дарунки океану вступили в конкуренцію з коренеплодами - чіпси з картоплі й тапіоки вже не актуальні. Верх беруть водорості та інші підводні мешканці, а Whole Foods Market пророкують появу морських інгредієнтів в незліченній кількості продуктів. Особлива увага приділяється ламінарії, з якої роблять салати, чіпси, супи, локшину і навіть масло. Звичайно, такі речі, як локшина з морської капусти, зустрічаються не в кожному продуктовому магазині, але вугільно-сірий комбу, вакаме і норі можна часто побачити на прилавках. Якщо бажаєте скуштувати наймодніші делікатеси, шукайте kelp jerky, багату протеїнами закуску з коричневих водоростей з різними добавками, штучного тунця або смажену шкіру лосося, яка страшенно популярна в Азії.
6. Десерти а-ля натюрель
Багато хто прагне уникати цукру і штучних підсолоджувачів, але при цьому не хочуть відмовлятися від ласощів. Просочені корицею груші, мус з авокадо і какао, тістечка з капустою - лише кілька прикладів того, чим сьогодні можуть завершитися пошуки корисних десертів. Ми вже згадали про морозиво з хумусу, а як щодо сорбета з авокадо або замороженої кокосової води?
7. Насіння замість горіхів
Посуньтесь, горіхові пасти. У наш час ті, хто в темі, замінюють мигдаль і кеш’ю насінням соняшника, гарбуза і кавуна для перекусів, дипів і спредів. Насіння мають схожий з горіхами жировий профіль, але при цьому куди менш алергенні. Якщо ви зважилися на перехід з горіхових жирів, переконайтеся, що продовжуєте дотримуватися натуральних версій без додавання цукру.
ПоділитисяПопередня стаття
10 причин починати кожен день з вівсянки
Ягоди годжі, асаї та маку, кіноа - тільки ледачий сьогодні не говорить про екзотичні "продукти здоров'я". Далеко ходити ...
Наступна стаття
Чим лунго відрізняється від американо
Способів приготування кави безліч, іноді важко розібратися, чим один відрізняється від іншого. Останнім часом усе більше...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 23:00