+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
10 продуктів, які не варто їсти натщесерце

10 продуктів, які не варто їсти натщесерце

31.01.2020

10 продуктів, які не варто їсти натщесерце

Дієтологи праві, стверджуючи, що сніданок - ключове приймання їжі, яке при правильному розкладі дає заряд бадьорості на цілий день. Тому так важливо знати список продуктів, з'їдаючи які натщесерце, ви не тільки не отримаєте користь, але і нашкодите здоров'ю.

Ми ділимось невеликою шпаргалкою, яка допоможе зрозуміти, що не можна їсти вранці.

Що не можна їсти натщесерце

1. Випічка

Філіжанка ранової кави з круасаном - це, беззаперечно, дуже красивий пост в Instagram. За таких умов складно відмовитися від ароматної випічки на сніданок, але зробити це все-таки варто: дріжджі, що входять до її складу, дратують стінки шлунку і можуть стати передумовою газоутворення в кишківнику. Це не лише стрес для всього організму, але і перешкода правильному засвоєнню їжі. 

2. Кава

Міцну каву перед сніданком обожнюють не тільки кавомани. Однак цей напій дратує порожній шлунок, так що пити його бажано після сніданку. Незайвим буде додати в нього вершки або соєве, мигдальне, кокосове молоко для зниження рівня агресивності.

3. Газовані напої

Газовані напої, окрім високого вмісту цукру, також викликають подразнення слизової оболонки шлунку та погіршують місцевий кровообіг, через що їжа важче перетравлюється. 

4. Цитрусові

Кислоти, що містяться в цитрусових, при попаданні в порожній шлунок можуть викликати печію, а також привести до появи алергії, гастриту або виразки. Тож склянка лимонного, апельсинового чи грейпфрутового фреша на сніданок – не найкраща ідея. 

5. Банани

Попри всю користь бананів для організму, їх краще не включать в ранковий раціон. Вони багаті магнієм і кальцієм, які при вживанні натщесерце досить швидко засвоюються, що приводить до збільшення навантаження на серцево-судинну систему. 

6. Солодощі

Вранці не варто переборщувати з солодощами: після пробудження підшлункова залоза не в змозі виробити необхідну кількість інсуліну для розщеплення надлишків цукру, що може привести до підвищення рівня цукру і порушення кислотно-лужного балансу, і як результат - розвитку цукрового діабету. 

7. Огірки та помідори

З ранку, коли достатня кількість шлункового соку ще не виробилася, організм довго розщеплює кислоти, які входять до складу огірків і помідорів. Через це може виникнути печія і дискомфорт в шлунку, що може стати причиною утворення виразки. 

8. Кисломолочні продукти

Справедливості заради варто сказати, що кисломолочні продукти не приносять особливої ​​шкоди при вживанні натщесерце, а й користь від них мінімальна. Потрапивши в організм до їжі, корисні бактерії, що містяться в них, знищуються шлунковим соком. 

9. Груші

Груша хороша на десерт, але не на сніданок. Вона багата грубою клітковиною, яка може пошкодити слизову порожнього шлунку. 

10. Спеції

Гострі спеції дратують слизову і провокують надмірну вироблення шлункового соку, сприяючи розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту. 

Що ж тоді можна їсти натщесерце

Почніть свій день з корисної вівсянки, гречаної каші або яєць, зварених в круту. Вівсяна каша обволікає слизову шлунку, а також містить клітковину, знижує рівень холестерину. У свою чергу гречана каша стимулює роботу травної системи та збагачує організм залізом, білком і вітамінами. Крім того, з ранку можна досить швидко приготувати омлет, яєчню або просто відварити яйця круто або некруто, отримавши корисний і ситний сніданок, Який зарядити вас енергією на весь день.

Акційні товари
Каталог