+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
10 причин пити більше червоного вина

10 причин пити більше червоного вина

02.10.2020

10 причин пити більше червоного вина

Келих улюбленого вина в компанії друзів - завжди хороша ідея.

«Осуши раз в день келих червоного вина - і тобі не потрібні ніякі доктора!». Звичайно ж, ви вже не раз чули подібні висловлювання. Але наскільки вони правдиві, ось в чому питання? Прочитавши цю статтю, ви переконаєтеся в тому, що помірне споживання червоного вина дійсно має благотворний вплив на стан здоров'я. 

1. Вино є хорошим джерелом антиоксидантів

Червоне вино є відмінним джерелом антиоксидантів, які збільшують рівень ліпопротеїдів високої щільності, і тим самим допомагає виводити токсини з організму краще, ніж біле вино. А це значить прощавайте проблеми з серцем, і привіт розкупорені судини. 

2. Вино захищає від захворювань ротової порожнини

Червоне вино запобігає розвитку раку порожнини рота. Антиоксиданти, що містяться в червоному вині - ресвератрол і кверцетин, можуть перешкодити розмноженню ракових клітин в цій частині тіла. Окрім того, поліфеноли, що містяться у вині, можуть запобігти появі деяких захворювань ясен, звичайно ж, за умови щоденного чищення зубів і регулярного відвідування стоматолога.

3. Вино допомагає боротися з остеопорозом

Вино може бути корисним і для ваших кісток! У 2000 році дослідження, опубліковане в «Американському журналі епідеміології», показало, що у жінок, які вживали червоне вино у помірних кількостях, щільність кісткової тканини (особливо це стосується стегон і стегнових кісток) була вищою, ніж в алкоголіків або у жінок, які взагалі не п'ють вина. Іншими словами, вони менш схильні до ризику розвитку остеопорозу, за інших. 

4. Червоне вино дарує молодість

Ресвератрол - ключовий інгредієнт, що міститься в шкірці червоного винограду, який, як відомо, захищає кровоносні судини й усуває тромби. Не дарма цю чудодійну речовину називають еліксиром молодості, оскільки вона допомагає боротися зі зморшками й уповільнює процес старіння організму.

5. Вино зміцнює захисні функції організму

Червоне вино відрізняється високим вмістом поліфенолів, які зміцнюють імунітет і допомагають боротися зі шкідливими бактеріями в організмі, захищаючи його таким чином від багатьох хвороб.

6. Вино знижує ризик виникнення серцевих захворювань

Вино зменшує ризик серцево-судинних захворювань та інфарктів, тому що воно розширює судини і збільшує приплив крові, тим самим знижуючи ризик утворення тромбів. Відтак у тих, хто випиває келих вина в день, ризик виникнення серцевого нападу на 30% менше, ніж у непитущих. Крім того, помірна кількість вина нормалізує рівень холестерину в крові.

7. Червоне вино захищає від раку

Фенольні сполуки, що містяться виключно у червоному вині, також знижують ризик розвитку багатьох видів раку, і навіть таких, як рак печінки, рак товстої кишки, рак молочної залози і рак простати.  

8. Келих вина прирівнюється до години фізичної активності

Звичайно ж, вино не замінює фізичну активність, але воно має схожий ефект. За даними дослідження, проведеного в Університеті Альберта, ресвератрол - поліфенол, присутній в червоному вині, може надавати майже такий же вплив на серце і м'язи, як одна година фізичних вправ.

9. Вино подовжує працездатність мозку

Вважається, що занепад роботи мозку починається у віці 24-х років. Однак є деякі запобіжні заходи, які ви можете зробити, щоб компенсувати цей занепад... в тому числі пити вино в помірних кількостях! Якщо говорити по суті справи, у 2006 році дослідники Колумбійського університету дійшли висновків, що функції мозку повільніше згасають у тих, хто п'є келих вина в день. До того ж червоне вино знижує ризик розвитку набутого недоумства, такого як хвороба Альцгеймера. 

10. Вживання вина краще ніж утримання

Вчені вже давно довели, що помірне, але систематичне вживання вина корисніше для здоров'я, ніж повне від нього утримання. Але важливо розуміти, що утримання від споживання будь-яких спиртних напоїв краще, ніж надмірне їх споживання!

Акційні товари
Каталог